Melikgazi Kayabağ Köyü

Melikgazi Kayabağ Köyü

Kayabağ köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kayabağ köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Kayabağ köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Melikgazi Kayabağ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayabağ köyü son dakika gelişmeleri, Kayabağ köyüne özgü yemekler, Melikgazi Kayabağ köyünün tarihi, Kayabağ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayabağ köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayabağ, Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.Kayseri'ye 15 km, Gesi'ye 1 km mesafede bulunan bir platoda yer alır. Mahallenin eski ismi Darsiyak'tır. Rumcada "dar vadi" anlamına gelen bu isim mahallenin ortasındaki vadiden alınmıştır. Köy bu vadinin her iki yakasına yerleşiktir.Mahallede eski yıllarda yaşayan, mübadele sırasında Yunanistan'a göç etmiş Rumlar zaman zaman torunlarıyla köye ziyarette bulunur. Çok büyük bir yapıya sahip olan Yanartaş manastırı buradadır. Mesire yerleri ve yayla havası ile ünlü olan mahallede çok sayıda yazlık villa tipi ev de bulunmaktadır. Yerleşik olarak yaklaşık 600 kişinin yaşadığı mahallede her yıl temmuz ayının ilk haftasında pilav günü adıyla bir etkinlik düzenlenmektedir.

Kayabağ, Kayseri ilinin Melikgaziilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayabağ Köyü Resimleri ve Kayabağ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Melikgazi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Melikgazi Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Melikgazi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında MelikgaziKayabağ Köyünde doğan biri var mı? Melikgazi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.