Melikgazi Sarımsaklı Köyü

Melikgazi Sarımsaklı Köyü

Sarımsaklı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Sarımsaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Sarımsaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Melikgazi Sarımsaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarımsaklı köyü son dakika gelişmeleri, Sarımsaklı köyüne özgü yemekler, Melikgazi Sarımsaklı köyünün tarihi, Sarımsaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarımsaklı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarımsaklı, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün ismi; Selçuklu döneminde bölgeye gelen ve Osmanlı kayıtlarında Sarımsaklı adıyla anılan bir Yörük topluluğu olarak isimlendirilmiştir.Köy yerleşim alanı olarak arazisinin çoğunlugunun Turan Belediyesi, Ağırnas Belediyesi, Karakaya Belediyesi olmak üzere tarım alanı olarak kullanılmakta iken, bağ evi olarak birkaç Aile 1950'li yıllarda yerleşmiş daha sonraları 1962 Baraj inşaatının yapılmaya başlaması ile hızla Turan Belediyesi ve Karakaya Belediyesi halkından göç alarak büyümüş ve Sarımsaklı mahallesi sıfatını kazanmıştır.Kayseri il merkezine 28 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Sarımsaklı, Kayseri ilinin Melikgaziilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarımsaklı Köyü Resimleri ve Sarımsaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Melikgazi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Melikgazi Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Melikgazi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında MelikgaziSarımsaklı Köyünde doğan biri var mı? Melikgazi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.