“Memur Zammı Teklifini Kabul Etmemiz Mümkün Değil”

“Memur Zammı Teklifini Kabul Etmemiz Mümkün Değil”

Hükümet Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 2021 yılı için ise yüzde 3 + 2,5 zam teklif etti. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Aile, Ça

Hükümet Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 2021 yılı için ise yüzde 3 + 2,5 zam teklif etti. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan dördüncü görüşmede öncelikle genel konular görüşüldü. Toplantının sonunda ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan zam oranlarına ilişkin hükümetin teklifini açıkladı.

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci hükümetin zam oranlarına ilişkin teklifine sert tepki gösterdi. Kahveci yaptığı değerlendirmede, “Hükümet 2020 ve 2021 e yönelik tekliflerini sundu. Bizim taleplerimizle hükümetin teklifleri arasında ciddi fark var. 2020 yılı için yüzde 3,5 + 3 ve 2021 yılı için 3 +2,5’lik önerilen rakamı kabul etmiyoruz. Dün itibariyle kamuoyuyla paylaşmıştık, biz gerçekleşen enflasyon üzerinden bir değerlendirme yapılıp 2020 ve 2021 yıllarının zamlarının o şekilde belirlenmesini ifade etmiştik ama hükümet bırakın gerçekleşen enflasyonu kendi hedef enflasyonu kadar bir ücret artışını dahi masaya getirmedi” diye konuştu.
KAHVECİ: TEKLİF HEDEF ENFLASYONUN BİLE ALTINDA KALDI
Kahveci, şunları söyledi, “Hükümetin kamuoyuna duyurduğu hedef enflasyon oranı 2020 yılı için yüzde 9,8, bu yılın sonu itibariyle hedeflenen enflasyon yüzde 14,6 bu rakamların dahi çok altında bir teklifle bize gelindi. Bu teklifi asla kabul edemeyiz. Bu teklif yeniden gözden geçirilerek revize edilmelidir. Revize edilmezse elbette sendikalarda örgütlü bir güç olarak demokratik tepkilerini ortaya koymaktan imtina etmeyecektir”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.