“Memurların Maaşları Reel Olarak Eriyor”

“Memurların Maaşları Reel Olarak Eriyor”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelm

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir” dedi.

Toplu sözleşme döneminin iyi yönetilmediğini öne süren Kahveci, şunları söyledi, “TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE % 0,74 artarken, yıllık bazda yüzde enflasyon %11,84 oldu. Açıklanan bu rakamla birlikte Memurlarımız ve emeklilerimize %1,45 oranında enflasyon farkı ödenecek. Açıklanan bu rakamlara bakıldığında, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiği net olarak görülmüştür. Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir. 2019 yılında memurlarımız toplamda 2020 yılının Ocak ayı ile beraber sıfır zam almış oldular. Rakamlara bakıldığında, memurlarımız açısında ne büyümenin, ne refah payının, ne de reel bir gelişmenin olmadığı görülmektedir. İyi yönetilemeyen ve heba edilen toplu sözleşme dönemi ile birlikte kamu çalışanlarının hanelerine 2020 ve 2021 yılını da kayıp yazıldığı bir gerçektir. Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emeklilerimizin zam oranlarının revize edilmesine yönelik olarak bir adım atılması zaruri bir hal almıştır. Gerçekler ortadayken, memuru ve emekliyi “Enflasyona ezdirmedik” söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.