Mengen Aktepe Köyü

Mengen Aktepe Köyü

Aktepe Köyü haberleri, Mengen Aktepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aktepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Aktepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mengen Aktepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktepe köyü son dakika gelişmeleri, Aktepe köyüne özgü yemekler, Mengen Aktepe köyünün tarihi, Aktepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aktepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aktepe, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktepe Köyü Resimleri ve Aktepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mengen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mengen Bolu Arası Kaç Km? Mengen Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mengen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mengen Aktepe Köyünde doğan biri var mı? Mengen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aktepe, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bir rivayete göre, köyün doğusunda Narzanda, batısındaki Erenlerde, köyün içinde çayır mevkiinde 3 adet türbe vardır. Bu türbelerde ermiş kadınlar sabahları ak bir inek sağarlarmış. Bunun için buraya yöresel şive ile “AĞNEK” , kimi zamanda “ Akinek” köyü denmiş. Bu durum 1947 li yıllara kadar devam etmiştir.

O sıralar öğretmen okulunda okuyan köyün gençlerinden olan İzzet Özcan, okula kendisi ile Akinekli diye alay edilmesinden rahatsız olduğu için köy muhtarı olan amcası Hamdi Gülcan’ a durumu anlatarak, köyün adının değiştirilmesi teklifini yapar (1947).

Bu teklif bir bayram günü köylünün görüşüne açılır. Herkes uygun görür. Köyün sözü geçen kişilerinden olan Sadık Öztürk Özcan , “Akinek’in Ak!ı kalsın, köy tepede olduğu için yanına tepe ilavesini yapalım ve köyün yeni ismi “ AKTEPE” olsun” diye teklif eder. Bu teklif Kabul edilir.

1947 de öğretmen olan İzzet Özcan, eli kalem tutan biri olarak yazışma işini de üstlenir. Kaymakamlık makamına bir dilekçe ile başvurusunu yapar. Oradan valiliğe yazısını götürür. Valilikte bir yazı ile durumu içişleri bakanlığına bildirir. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra Muhtarlığa gelen cevabi yazıda, köyün adının ilgili Bakanlık tarafından “AKTEPE” olarak değiştirildiği belirtilmektedir. O gün köyde ağızdan ağza bu müjdeli haber dolaşmış, konuşulmuştur. BU KÖYDE KARAMEHMETİN TORUNU RECEPDEN OLAN HAMİT ŞAMPİYON GÜREŞÇİDİR.Bolu iline 72 km, Mengen ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde KaraMehmetin oglu Recepten olma güreşçi HAMİT O köyde ilk derece VE ŞAMPİYONLUK ALMIŞ GÜREŞÇİDİR.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.