Mengen Köprübaşı Köyü

Mengen Köprübaşı Köyü

Köprübaşı Köyü haberleri, Mengen Köprübaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Köprübaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mengen Köprübaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprübaşı köyü son dakika gelişmeleri, Köprübaşı köyüne özgü yemekler, Mengen Köprübaşı köyünün tarihi, Köprübaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprübaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprübaşı, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprübaşı Köyü Resimleri ve Köprübaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mengen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mengen Bolu Arası Kaç Km? Mengen Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mengen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mengen Köprübaşı Köyünde doğan biri var mı? Mengen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün hemen yanından filyos çayının kollarından mengen devrek çayı geçmektedir.Köye ulaşmak için kasaba ile köyü birleştiren kocaköprü vardır. Köyün dışında bir işe başlamak için mutlaka koca köprüden geçmek gerekir. Köprünün başına gelmeden işe başlanmaz.Bundan dolayı köyün adını büyüklerimiz KÖPRÜBAŞI olarak anmışlardır.Ramazan ayı her akşam 1 evde iftar daveti vardır. Davet ramazan boyunca devam eder. Davete büyük küçük ayırdedilmeksizin herkes çağrılır. 30 gün boyunca mutlaka her hane bir defada olsa oruçlulara iftar yemeği verir. İftardan sonra hep beraber Teravih namazına geçilir. Her kurban ve ramazan bayramı arefesinde mezarlığa gidip,ölen yakınlarımızı ziyaret etmektir. Mezarlığa giderken her evden çocuklar boş gitmemekle beraber yanlarında irmik helvası, un helvası gibi yiyeceklerle gidip, orada herkesin erzakları aynı yere toplanıp, sonra da hepsi Aşure gibi karıştırılarak grup grup çocuklara ve büyüklere ikram edilirdi.Bolu iline 94 km, Mengen ilçesine 34 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mengen ilçesi Köprübaşı Köyü Orman köyü olarak geçmektedir.Orman alanlarının azalması sebebiyle eski haraketlilik kalmamıştır. Özellikle yeni nesil Mengen ilçesinin Aşçılarıyla meşhurluğundan da faydalanarak, bu mesleği icraa etmeye başlamışlardır. Köyün geri kalanı az da olsa orman işçiliği ile uğraşmaktadırlar. Orman işçiliği hem zor hem de sosyal güvencesi olmadığından fazla rağbet görmemekle birlikte yine de insanların bir nebze geçim kapısı durumundadır.Köprübaşı-Dedetarlası ile Akçbey köyüne kadar olan çay üzerinde 2 yıldır Rafting su sporu yapıldığından Yelken su sporu için ise Köprübaşı HES barajının su tutması beklenilmekte.Ayrıca ücretli olarak Yabani Hayvan Avcılığı yapılmaktadır. Arazilerin engebeli olması hasabiyle Tarım tam manasıyla yapılamamakla birlikte her ailenin kendisine yetecek kadar mahsül alınmaktadır. Ayrıca köyün çalderesi ve Kozderesi diye şırıl şırıl akan 2 adet temiz tatlı suyu vardır. Çalderesinde Alabalık çiftliği bulunmaktadır.Köprübaşı köyü Bolu iline 94 km, Mengen ilçesine 34 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilizedir olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.