Menteşe Göktepe Köyü

Menteşe Göktepe Köyü

Göktepe Köyü haberleri, Menteşe Göktepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Göktepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Göktepe Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Menteşe Göktepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göktepe köyü son dakika gelişmeleri, Göktepe köyüne özgü yemekler, Menteşe Göktepe köyünün tarihi, Göktepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göktepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göktepe , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göktepe  Köyü Resimleri ve Göktepe  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Menteşe Göktepe Köyünde doğan biri var mı? Menteşe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Menteşe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Menteşe Muğla Arası Kaç Km? Menteşe Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Menteşe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Göktepe , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir mahalledir.

2012 yılına kadar Muğla'nın Merkez ilçesine bağlı bir beldeyden, Muğla'nın büyükşehir olmasıyla Menteşe ilçesine bağlı bir mahalle olmuştur.

Köyün adı daha önceleri Belenye olarak geçmektedir. İsim değişikliği sonucunda bugünkü ismi kullanılmaya başlanılmıştır. Belenye köyü bir söylentiye göre Osmanlı Dönemi vergilendirmesinden ayaklanıp köyün dışarıyla olan bağlantısı olan köprüyü yıkarak vergi ödemeyi reddetmiştir. Bu olay üzerine belalı yer belalıyerin evrilerek belenye olarak aslandırıldığı söylenmektedir.

Mahallenin kendine özgü biber çentemesi olarak adlandırılan yemeği vardır. Biber çentemesi yöre adı olarak böberçentemesi olarak isimlendirilmiştir. Kırmızı iri biberlerin haşlanması ve kendine özgü dövüş şekliyle haşlanıp soğan ile karıştılarak bir tür sos veya meze türü olarak adlandırılabilinir. Sos olarak yemeklere eklenildiği gibi meze ve yeme ürünü olarak direkte tüketilmektedir.

Muğla-Aydın-Denizli illeri sınırında, bağlı olduğu Menteşe'ye 55 km., Aydın Bozdoğan ilçesine 35 km., Denizli Kale ilçesine 40 km. uzaklıkta bir mahalledir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Halk önceki yıllarda tütün yetiştiriciliği yapmakta idiyse de, kota uygulaması sonucu günümüzde daha değişik alanlara yönelmiştir. Bunların başında zeytin yetiştiriciliği gelmektedir. Turizm anlamında ziyaret edilebilecek birçok tarihi kalıntıları bulunan (Kızlaroynağı, Haneyini, Asarkayası, Soğukin gibi) şirin bir mahalledir.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede Jandarma Karakolu, İlköğretim Okulu, Sağlık Ocağı, Orman İşletme Şefliği, Köy Grubu Ziraat Teknisyenliği, tasarrruf tedbirleri nedeniyle kapatılmış bir PTT şubesi, üç katlı bir köy odası bulunmaktadır. Eğitim yönünden 11 mahallenin bağlı olduğu taşımalı öğretim merkezi konumundadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum