Menteşe Orhaniye Köyü

Menteşe Orhaniye Köyü

Orhaniye Köyü haberleri, Menteşe Orhaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Orhaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Orhaniye Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Menteşe Orhaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orhaniye köyü son dakika gelişmeleri, Orhaniye köyüne özgü yemekler, Menteşe Orhaniye köyünün tarihi, Orhaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orhaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orhaniye , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orhaniye  Köyü Resimleri ve Orhaniye  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Menteşe Orhaniye Köyünde doğan biri var mı? Menteşe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Menteşe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Menteşe Muğla Arası Kaç Km? Menteşe Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Menteşe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Orhaniye , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir mahalledir.

2012 yılından önce Muğla'nın 14 mahallesinden birisiyken, bu tarihten itibaren yeni kurulan Menteşe ilçesine bağlanmıştır. 2014 yılı resmi nüfusu 13.151 kişidir.[1] Orhaniye mahallesi, kentin ticari ve kültürel merkezi konumunda bulunması ve aynı zamanda Muğla'nın merkezi olan kentteki pek çok resmi kurumun burada bulunmasıyla önemli bir konumdadır.

Osmanlı döneminde yerleşimin olmadığı sadece kent mezarlığı ve bir askeri kışlaya sahip mahalle 1940'lı yıllarda imara açıldı. Bu yıllarda Saburhane Deresi'nin ıslah edilmesi, eski Osmanlı mezarlığının kaldırılması ve Marmaris bulvarı'nın açılmasıyla (bulvarın sadece doğu tarafı bu mahalleye bağlıdır) yerleşimi arttı. Gelişen kentin pek çok resmi kurumu da yine 1940'lı yıllarda ve sonrasında bu mahalleye taşınmıştır. Günümüzde hala önemini koruyan mahalledeki önemli kurumlar ve yerler şunlardır: Muğla Belediyesi tesisleri, İl Jandarma Komutanlığı, Muğla üniversitesi Rektörlüğü ve GELİ lojmanları (her ikisi de kentin en yüksek binalarıdır),Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Muğla ve Menteşe Devlet Hastaneleri, Huzurevi (Muğla ilinin tek huzurevidir), SGK İl Müdürlüğü, Sivil Savunma İl Müdürlüğü, Menderes Elektrik Dağıtım AŞ. Muğla İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü

Mahallede 3 ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kentin meşhur Perşembe Pazarı da yine bu mahalle sınırları içindedir. Mahallenin ana caddeleri İsmet Çatak caddesi, Zihni Derin caddesi ve Marmaris bulvarı.

Mahalledeki parklar; Kışla Parkı ve Botanik parkıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.