Menteşe Yeniköy Köyü

Menteşe Yeniköy Köyü

Yeniköy Köyü haberleri, Menteşe Yeniköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Yeniköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Menteşe Yeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyüne özgü yemekler, Menteşe Yeniköy köyünün tarihi, Yeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniköy , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy  Köyü Resimleri ve Yeniköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Menteşe Yeniköy Köyünde doğan biri var mı? Menteşe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Menteşe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Menteşe Muğla Arası Kaç Km? Menteşe Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Menteşe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Yeniköy , Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Küçükbelen'dir.(Küçüktepe) Özellikle çevre köylüler kelimeleri yuvarlayarak Köçekbelen olarak telaffuz etmişlerdir. Cumhuriyet döneminde mahallenin ismi Yeniköy olarak değiştirilmiştir. Bir de Muğla-Merkez Yeniköy mahallesinin olması karışıklığa neden olunca köy bağlı bulunduğu bucak Yerkesik ile anılmaya başlamıştır. Bugün pek çok İnsanın nüfus cüzdanında mahallesi bölümünde Yerkesik-Yeniköy olarak geçmektedir. Mahallenin kuruluş tarihi 1790'lara gitmektedir.(Ünal Türkeş-Muğla Tarihi) Mahalleye gelip yerleşenler; hayvan sürüleri ile Toroslar üzerinden Anadolu'ya giren, Konya üzerinden göller yöresine, oradan Aydın yöresine, sonra da hayvan sürüleri ile rahat edebilecekleri dağlık alanlara yönelip Bodrum ya da Bayır üzerinden gelen yörüklerdir. Önce Yeniköy çevresindeki sulak alanlara yerleşen aileler sonraları bugünkü köy yerleşiminde toplanarak Yeniköy'ü oluşturdular. Mahalleye ilk yerleşen mahallenin kuzeyindeki su başında oturduğu söylenen (Orta Bahçe) yörüklerden dul Cafer karısı Sultan olduğu söylenir. Bayır'dan Kafaca'ya oradan da Yeniköy'e gelip yerleşen Hatıp Cafer ve karısı Sultanın yanına bedel olarak girer. Cafer ölünce karısı Sultan la evlenen Hatıp'ın çocukları bugün mahallede Hatıplar olarak bilinen sülaleyi oluştururlar. Özdemir, Şenyüz, Oral, Ünal, Metin gibi soyadını taşıyan ailelerin bu soydan geldiği söylenmektedir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Muğla merkezine 22 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım zeytincilik ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak yerkesik kasabasına taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt tır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.