Merkez Kalankaldı Köyü

Merkez Kalankaldı Köyü

Kalankaldı köyü haberleri, Merkez Kalankaldı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalankaldı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Kalankaldı köyünde vefat edenler, köyün eski adı ha

Merkez Kalankaldı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalankaldı köyü son dakika gelişmeleri, Kalankaldı köyüne özgü yemekler, Merkez Kalankaldı köyünün tarihi, Kalankaldı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalankaldı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalankaldı, Kırşehir ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalankaldı Köyü Resimleri ve Kalankaldı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Kırşehir Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Merkez  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Merkez Kalankaldı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalankaldı, Kırşehir'in Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

geçmişten bir gün çoban köyün büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını alır ve yazıya götürür çıkan bir fırtına sonucunda hayvanların çoğu telef olur çoban zorda olsa birkaç hayvanla köye döner çobanı gören köylüler hayvanlar nerde diye sorarlar çoban da köylüye fırtına çıktı ve giden gitti kalan kaldı der bu sözün üstüne köyün adı KALANKALDI olur.

Kırşehir merkezine 9 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değil köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.