Merkez Kocabey Köyü

Merkez Kocabey Köyü

Kocabey köyü haberleri, Merkez Kocabey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocabey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Kocabey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Merkez Kocabey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocabey köyü son dakika gelişmeleri, Kocabey köyüne özgü yemekler, Merkez Kocabey köyünün tarihi, Kocabey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocabey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocabey, Kırşehir ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocabey Köyü Resimleri ve Kocabey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Kırşehir Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Merkez  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Merkez Kocabey Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kocabey, Kırşehir'in Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde "Kocabey Kavak Plantasyon Sahası" adlı bir bölge bulunmaktadır, bu bölge Kocabey kavaklığı olarak da adandırılmaktadır. Hirfanlı Baraj Gölünün su toplama havzasını korumak amacı ve emniyet şeridi teşkil etmek üzere, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edilmiştir. Saha 1967 yılında 40 yıl süreli bir protokol ile Orman Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Sahada Orman İşletme Şefliği tarafından Orta Anadolu'ya uygun kavak klonlarının tespiti için çeşitli kavak platasyonları kurulmuştur. Bölgede yaban domuzu, tilki, çakal tavşan, gri kurt gibi çeşitli hayvanlar yaşamaktadır. 2008 yılında sözleşmesi biten orman bakanlıgı bölgeyi terk etmiştir şu an bahsedilen bölge yaban hayvanlarını koruma bölgesi ilan edilmiş olup avlanma yasaklanmıştır

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde küçük baş hayvan yetiştirilmemektedir.büyük baş hayvan yetiştirilmeye uygun arazi mevcuttur.tarımcılıkta ise şekerpancarı ,bugday , fasulye ,nohut, mercimek gibi bakliyat ve hububat yetiştirilir.aspir[yaglıtohum]yetiştirmek için araştıma yapılmaktadır

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyün içme su şebekesi mevcuttur(şebeke kaynagı:akcaagıl güzler yol kavşagı mevkidir.su bahsedilen mevkide alınır su deposuna pompalanır daha sonra köye dagıtılır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.