Merkez Kurtbeliyeniyapan Köyü

Merkez Kurtbeliyeniyapan Köyü

Kurtbeliyeniyapan köyü haberleri, Merkez Kurtbeliyeniyapan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurtbeliyeniyapan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Kurtbeliyeniyapan köyünde vefat edenler, köyün eski adı ha

Merkez Kurtbeliyeniyapan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtbeliyeniyapan köyü son dakika gelişmeleri, Kurtbeliyeniyapan köyüne özgü yemekler, Merkez Kurtbeliyeniyapan köyünün tarihi, Kurtbeliyeniyapan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurtbeliyeniyapan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurtbeliyeniyapan, Kırşehir ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtbeliyeniyapan Köyü Resimleri ve Kurtbeliyeniyapan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Kırşehir Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Merkez  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Merkez Kurtbeliyeniyapan Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kurtbeliyeniyapan, Kırşehir'in Merkez ilçesine bağlı bir köydür

köy Yağmurlu büyük oba köyünden ayrılmıştır.1860 yıllarında yayla usulü ile hayvanları otlatmak için önce sayobasındaki Sadığın yurdu oranın suyunu az olması nedeni ile Hacı Sadık ve kardeşleri yayla olarak köye gelip giderlermiş daha önce de yurtlarda Ahmet kahyalar gelir gidrmiş. köyün adı KURTBELİ gediğinde ve yeni köy oluşumundan dolayı KURTBELİYENİYAPAN olarak kaydedilmiştir.Yağmurlu Aşireti köyleri gibi köyde Türkmen Karacakurt köylerindendir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. kırşehir karacakurt aşiretinin gelenek ve görenekleri ile aynıdır.

Kırşehir merkezine 16 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyde 1960 yıllarda 6_7 sürü dişi 3_4 sürü erkek olamak üzere küçük baş hayvan olurdu. evlerde 3_4 tane kara sığır olurdu.çiftçilik öküz ve at usuli ile yapılırdı. traktör yoktu çünkü traktörü koruyacak arazi yoktur. köyde yeteri kadar tarım arazisi olmadığından ilk okulu bitirenlerin okuması için kırşehire 1950 yıllarda taşınmışlar ve okumadada başarılı olmuşlardır.Köydeki aileler akrabadırlar. köy halkı 1960 yılarında da yurdışı göçü vermeye başlamış köy şu anda 5 hane kaldı yazın otumak için gelen oluyor köye,köy göçten yararlanmıştır okuma yüksek tahsil oranı yüksektir tıpta 10 kadar doktorumuz var prf ,doçent var mühendislerimiz var ögretmenlerimiz var. 1970 yıllarda 10 terzi dükanımız vardı şimdi bir tek lsmail aydın kaldı.Kuyumculukla iştigal eden bir büyüğümüzün ardından kuyumcularımızda oldu.Göç gelir düzeyini yükseltti.Ankara,Bursa,Eskişehir,Mersin ve Kırşehir merkezinde hatırı sayılır ticaretle uğraşan esnafımız vardır.Çok Sayıda bürokratımız,Tıp doktorumuz,İşadamımız,öğretmenimiz,akademisyenimiz bulunmaktadır. sağ olsun gençler şenlik düzenliyerek köy den ayrı kalan insanlarımızı birbiri ile tanıştırdı.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol staplize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum