Merkez Tepesidelik Köyü

Merkez Tepesidelik Köyü

Tepesidelik köyü haberleri, Merkez Tepesidelik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tepesidelik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Tepesidelik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Merkez Tepesidelik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepesidelik köyü son dakika gelişmeleri, Tepesidelik köyüne özgü yemekler, Merkez Tepesidelik köyünün tarihi, Tepesidelik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepesidelik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepesidelik, Kırşehir ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepesidelik Köyü Resimleri ve Tepesidelik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Kırşehir Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Merkez  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Merkez Tepesidelik Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tepesidelik, Kırşehir'in Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının 2 km güneydoğusunda bulunan tuz ocağından almıştır. Bulunduğu bölgedeki en eski yerleşim birimidir. Günümüzde Altın Tuz tarafından işletilen tuz ocağı yerli turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Bu tuz ocağının yüzlerce yıl önce keşfedildiği bilinmektedir.

Kırşehir yöresine ait kültürel özellikler görülür.

Kırşehir merkezine 17 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altın Tuz, Tepesidelik Tuz Ocağını 2005te işletmeye başlamış ve civar köy ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlamıştır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesivardır)fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.