Merkezefendi Göveçlik Köyü

Merkezefendi Göveçlik Köyü

Göveçlik Köyü Haberleri, Merkezefendi Göveçlik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Göveçlik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Göveçlik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkezefendi Göveçlik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göveçlik köyü son dakika gelişmeleri, Göveçlik köyüne özgü yemekler,Merkezefendi Göveçlik köyünün tarihi, Göveçlik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göveçlik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göveçlik , Denizli ilinin Merkezefendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göveçlik Köyü Resimleri ve Göveçlik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkezefendi   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Merkezefendi Denizli Arası Kaç Km?Merkezefendi Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Merkezefendi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Merkezefendi Göveçlik Köyünde doğan biri var mı?Merkezefendi Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖVEÇLİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Göveçlik , Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı bir mahalle.

Göveçlik köyü en eski olarak 1524 tarihli haritada görülmektedir. Bu tarihten önce ilk yerleşim yeri Erenler mevkii dediğimiz yerdedir. Erenler'de ilk yerleşim çadır kuruşularak yapılmış olup mezar alanındaki mezarlar ve Horosan Erenleri'nin açık türbeleri hala yerinde durmaktadır. Aşamalı olarak önce üç Km dağa doğru yukarısına daha sonra'da bu gün bulunduğu yere taşınarak yerleşik düzene geçilmiştir.
Osmanlı dönemi adı Güveçlü'dür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum