Mersin’de İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Mersin’de İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanı, geçtiğimiz aylarda Mersin’de kaçak kesim yapılarak tahrip edilen ormanlık alana çeşitli türde 10 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldığını ve bu alanın “İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı” olarak tescil edildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz aylarda Mersin’de kaçak kesim yapılarak tahrip edilen ormanlık alana çeşitli türde 10 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldığını ve bu alanın “İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı” olarak tescil edildiğini söyledi.
 
Bakan Pakdemirli, 22.12.2019 tarihinde Mersin’in eski Mezitli Mahallesi mevkiindeki 74 dekar ormanlık alanda işgal ve rant amaçlı usulsüz ağaç kesimi yapan şüpheliler hakkında suç zaptı tanzim edildiğini ve konunun yargıya intikal ettirildiğini belirtti. Mahkemenin, usulsüz kesim yapan şahıs ve yakınlarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında müsadere kararları aldığını ifade eden Pakdemirli, bu kararların orman alanlarının işgalinin önlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

ÇEŞİTLİ TÜRLERDE 10 BİNİN ÜZERİNDE AĞAÇ DİKİLDİ

Tahrip edilen alanın yeniden ağaçlandırılmasıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünün çalışmayaptığını anlatan Pakdemirli, şöyle konuştu:
“Ağaç kesimi yapılarak tahrip edilen 74 dekar alanla birlikte bu alanın bitişiğindeki (eski Mezitli mevkiindeki) önceki yıllarda işgal edilen alanların da infazı yapılarak toplamda 146 dekar alanın makineli arazi hazırlığı, tel ihatası yapılarak koruma altına alınarak mart ayı itibari ile fıstıkçamı, kızılçam, mavi servi, kara servi, akasya, dişbudak, akçaağaç, defne, söğüt, okaliptüs, harnup ve ahlat türlerinden oluşan toplam 10.1 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Tahrip edilen söz konusu alanları tekrar ormana kazandırdık ve şehitlerimizi yâd etmek amacıyla buranın ismini ‘İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı’ olarak tescil ettirdik”

KORUMA FAALİYETLERİ SIKILAŞTIRILDI

Bakan Pakdemirli, yasadışı ağaç kesiminin önüne geçmek için Orman Teşkilatı olarak koruma faaliyetlerini sıkılaştırdıklarını ve toplumun tüm kesimlerinin de desteğiyle rant amaçlı hiçbir eyleme izin vermeyeceklerini belirtti. Pakdemirli, geleceğin garantisi olan ormanların sürekliliğinin sağlanması amacıyla hassasiyet gösteren kamu yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara da teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.