Mersin’de Kanuna Aykırı Geçici Görevlendirme İptal Edildi

Mersin’de Kanuna Aykırı Geçici Görevlendirme İptal Edildi

Mersin Silifke Devlet Hastanesinde bir hekimin Hakkari 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçici görevlendirmesinin iptal edildiği bildirildi.

Mersin Silifke Devlet Hastanesinde bir hekimin Hakkari 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçici görevlendirmesinin iptal edildiği bildirildi.

Hekim Sen, konu hakkında şu açıklamayı yaptı, “Mersin Silifke Devlet Hastanesi’nde, 4924 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli tabip olarak görev yapan üyemizin, Hakkari 3. Piyade Tümen Komutanlığı emrine geçici olarak görevlendirilmesinin iptaline dair Hekimsen tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı alınmış, hekimimizin Hakkari’ye kanuna aykırı şekilde görevlendirilmesi engellenmiştir. Mersin Silifke Devlet Hastanesi’nde, 4924 sayılı yasa kapsamında sözleşmeli tabip olarak görev yapan üyemizin, Hakkari 3. Piyade Tümen Komutanlığı emrine geçici olarak görevlendirilmesinin iptaline dair Hekimsen tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı alınmış, hekimimizin Hakkari’ye kanuna aykırı şekilde görevlendirilmesi engellenmiştir”

Hakkari’de Hekim İhtiyacı Olup Olmadığı Konusunda Yeterli Delil Yok

“Yapılan geçici görevlendirmenin, 4924 sayılı Yasa’nın 3. maddesinin 4. fıkrasında “Sözleşmeli personel; deprem, yangın, su baskını, yer kayması, çığ ve benzeri afetler, sıkıyönetim, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ile yılda bir ayı geçmeyen hizmet içi eğitim çalışmaları esnasında, tabip ve hemşireler diyaliz eğitimi amacıyla en fazla bir defa ve toplam üç ayı geçmemek üzere ve bu sürenin dört katı mecburi hizmet yükümlüsü olarak çalışmayı taahhüt etmek kaydıyla, pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde geçici olarak görevlendirilebilir.” şeklinde yer alan kapsama girmediği, diğer yandan ihtiyaç halinde personelin bir mali yılda iki ayı geçmeyecek şekilde idarece resen geçici olarak görevlendirilebileceği açık olmakla beraber öncelikle aynı ildeki teşkilat içerisinden görevlendirme yapılması, bunun mümkün olmaması halinde il dışından görevlendirme yoluna gidilmesinin gerektiği, Silifke Devlet Hastanesinde görev yapan davacının Hakkari ilinde hizmetine duyulan ihtiyaç ile söz konusu ihtiyacın Hakkari ilindeki personeller aracılığıyla giderilemediği hususlarına ilişkin olarak hukuken geçerli somut bilgi ve belgenin de davalı idarece sunulamadığı görüldüğünden, dava konusu işlemde bu yönden de hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır. Hekimsen, kanuna aykırı şekilde yapılan bütün görevlendirmelerde hekimlerimizin yanındadır”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.