Mersin’in tarihi yerlerine hayran kaldılar

Mersin’in tarihi yerlerine hayran kaldılar

Tarihi Kentler Birliği'nin Mersin buluşmasının ikinci gününde gerçekleştirilen kent gezisinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, Mersin'e...

Tarihi Kentler Birliği'nin Mersin buluşmasının ikinci gününde gerçekleştirilen kent gezisinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, Mersin'e hayran kaldı.

Mersin'in binlerce yıl öncesinden gelen tarihi mekanlarından Soli Pompeipolis Antik Kenti ile gezilerine başlayan katılımcılar, Soli Liman Kenti'nin geçmişte onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış ve izlerini bugünlere bırakan tarihine yolculuk yaptı. Tarihi Soli sütunlarını inceleyen katılımcılar, Büyükşehir'in kazılara verdiği destek sayesinde Soli Antik Kenti'nin ayakta kaldığını öğrenince Büyükşehir Belediyesi'ni bir kez daha takdir etti. Mersin Arkeoloji Müzesi ile turlarına devam eden misafirlerin sonraki durağı antik çağın metropolleri arasında yer alan ve Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın geçtiği Tarsus ilçesi oldu. Hz. Danyal Peygamberin Kabri ile Tarsus turuna başlayan katılımcılar, Tarsus'un tarihini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan dinledi. Nusrat Mayın Gemisi, Tarsus Ulu Cami ve tarihi Kırkkaşık Bedesteni'ni gezen misafirler, Kırkkaşık Bedesteni içerisinde yöresel bir tat olan kaynarı da tatma imkanı buldu. Tarsus'un binlerce yıllık geçmişine hayran kalan katılımcılar, binlerce yıl öncesinin mistik havasını hissederek, tarihi Tarsus evleri ile Mersin gezisini sonlandırdı.

Tarihi Kentler Birliği toplantısının çok verimli geçtiğini ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yaptığı çalışmalardan, ev sahipliğinden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen Kayseri Talas Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Görücü, "Ben Mersin'e 3 yıldır geliyorum ama tatile geliyorum. Tatil niyetiyle çıkıp bu güzellikleri görmeden geri döndüğüm için bugün mahcup oldum ve üzüldüm. Bu yerleri görmemek bizim için çok ciddi bir eksiklik. Bugün gezip gördüğümüz yerler çok güzel, çok etkilendim. Tarsus'a ilk defa geldim. Burhanettin Kocamaz Başkan'ın tarihe sahip çıkmasından ve bir sonraki nesillere aktarmak için canhıraş bir şekilde çalışmasından dolayı hem takdir ediyorum hem de teşekkür ediyorum. Bizden sonraki nesillere inşallah biz bunu aktarabiliriz. Gençlerimiz kendi tarihine hakkıyla sahip çıkar" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler personeli Saffet Yılmaz ise "Gezimiz çok güzeldi. Mersin'deki tarihi eserlerin çok diri olduğunu fark ettim. Kazı ve restorasyon çalışmalarının akademi çevresi ile çok sağlıklı yürüdüğüne şahit oldum. Yolda tarihi Nusrat Gemisi'ni gördük ve hikâyesini öğrenince insanın gözleri doluyor. Genel olarak şehirdeki tarihi mirasın iyi bir şekilde ihya edildiğini gördüm. Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz bu değerleri, varlığı olarak kabul etmiş ve sahip çıkıp, çok başarılı çalışmalar yapmış. Bunu gezi esnasında birçok kez hissediyorsunuz. Başkanımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Mersin'e ilk kez geldiğini ve güzelliği karşısında şaşırdığını belirten Tokat Erbaa Belediyesi Meclis üyesi Seval Erek de "Mersin'in bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyordum. Ben Başkanımızı çok takdir ettim. Yapılanları anlatıldıktan ve yerinde gördükten sonra olması gereken bu dedim ve tebrik ettim. Çok güzel işler yapılmış. Keşke bütün belediye başkanları tarihi değerler için bu kadar kaynak yaratıp önem verebilseler. Toplantıda da söylendiği gibi Anadolu'nun her yerinden tarih fışkırıyor. Ama birçok yerde kazılar yapılmıyor. Üzerlerinde yerleşim yerleri var. Terk edilmiyor, terk ettirilmiyor, hiçbir şekilde ödenek ayrılmıyor ama burada çok güzel işler yapılmış" şeklinde konuştu.

Mersin’in tarihi yerlerine hayran kaldılar

Mersin’in tarihi yerlerine hayran kaldılar

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.