Mesudiye Aşağıgökçe Köyü

Mesudiye Aşağıgökçe Köyü

Aşağıgökçe Köyü Haberleri, Mesudiye Aşağıgökçe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıgökçe Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıgökçe Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Mesudiye Aşağıgökçe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıgökçe köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıgökçe köyüne özgü yemekler, Mesudiye Aşağıgökçe köyünün tarihi, Aşağıgökçe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıgökçe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıgökçe , Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıgökçe  Köyü Resimleri ve Aşağıgökçe  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mesudiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mesudiye Ordu Arası Kaç Km? Mesudiye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Mesudiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Mesudiye Aşağıgökçe Köyünde doğan biri var mı? Mesudiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıgökçe , Ordu ilinin Mesudiye ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün isminin nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. Köyün eski adı 'yeşillik' anlamına gelen Faldaca'dır. Eski bir Rum köyüdür. Rumlar tarafından Faldaca-i Süfla denilmiştir. Mesudiye'de iki Faldaca köyü olduğundan Aşağı Faldaca olarak anılmıştır. Köy isimlerininTürkçeleştirilmesi kapsamında Aşağıgökçe köyü adını almıştır. Aşağıgökçe köyüne Türk'lerin 1775-1800 yıllarında toplu olarak gelip yerleştikleri söylenmektedir. Burada yaşayan Rumlar mübadele sonucu değil kendi istekleri üzerine köyü terk etmişlerdir.

Köy; Ordu iline 121, Mesudiye ilçesine 6 km uzaklıktadır.Karasal iklim görülmektedir.Köy, Meşe ağaçlarıyla süslenmiştir. Karasal iklim içerisinde olduğundan bozkıra yakın yer bitkileri vardır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde İlköğretim okulu vardır ancak öğrenci olmadığından eğitim vermemektedir. Köyün, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde, Sağlık ocağı ve Sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup internet, elektrik, sabit telefon vardır ve Turkcel,Vodafone, Avea GSM operatörleri hizmet vermektedir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.