Mesudiye Bayırköy Köyü

Mesudiye Bayırköy Köyü

Bayırköy Köyü Haberleri, Mesudiye Bayırköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayırköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Bayırköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Mesudiye Bayırköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayırköy köyü son dakika gelişmeleri, Bayırköy köyüne özgü yemekler, Mesudiye Bayırköy köyünün tarihi, Bayırköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayırköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayırköy , Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayırköy  Köyü Resimleri ve Bayırköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mesudiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mesudiye Ordu Arası Kaç Km? Mesudiye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Mesudiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Mesudiye Bayırköy Köyünde doğan biri var mı? Mesudiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayırköy , Ordu ilinin Mesudiye ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Ordu iline 60 km, Mesudiye ilçesine 23 km uzaklıktadır. Mesudiye'den Ordu'ya ve Topçam ilçesine, Sivas'tan Erzincan iline giden yol üzerinde kurulmuştur. Bayır mahallesini, Melet ırmağı ikiye bölmektedir. Ayrıca yeni yapılan Topçam barajının su toplama havzası mahallenin sınırları içerisindedir.Mahallenin iklimi, Kararadeniz İkliminin etkisinde kalmakla birlikte deniz seviyesinden çok yüksekte olması nedeni ile kış aylarında daha fazla kar yağışı almaktadır.Bayır mahallesimüzün dört tarafı ormanlarla çevrili olduğundan yeşilin her rengini bayırköyümüzde görmek mümkündür. yaz aylarında yayla turizmi her geçen gün fazlalaşmaktadır.

Bayır mahallesi, ismine münhasır bayır olduğundan ve tarıma elverişli arazinin fazla olmayışından, nüfusun hızla artması nedeniyle yoğun bir şekilde büyük şehirlere ğöç vermiş olduğundan, kış aylarında nüfus çok azalmaktadır. Yaz aylarında nüfus kış aylarına oranla 20-30 kat fazlalaşmaktadır.

Mahallede az da olsa tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Mahallenin çevresinin orman olması nedeniyle kış aylarında avcılık yapılmaktadır. Ayrıca Mahallenin ortasından geçen Melet ırmağında balıkçılık yapmak için çevre köy ve ilçelerden gelinmektedir. Mahallede Lokanta, Market bulunmaktadır. Mahallenin Ordu - Mesudiye yolu üzerinde olması nedeniyle araç sıkıntısı yoktur.

Mahallede faal ilköğretim okulu yoktur. Mahallede içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi 2008 yılında faliyete girmiştir. PTT acentesi vardır. Faal sağlık ocağı olmasına rağmen doktor yoktur. Köy yolu stabilizedir. Mahallede köy konağı vardır. Elektrik ve sabit telefon mevcuttur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.