MHP Melikgazi teşkilatından toplu taşıma zamlarına tepki geldi

MHP Melikgazi teşkilatından toplu taşıma zamlarına tepki geldi

MHP Melikgazi Meclis üyesi İrfan Dursun ile MHP Melikgazi İlçe başkanı Ertuğrul Yücebaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi...

MHP Melikgazi Meclis üyesi İrfan Dursun ile MHP Melikgazi İlçe başkanı Ertuğrul Yücebaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan toplu taşıma zamlarını eleştirdi.

Geçen hafta KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan açıklamada, ildeki toplu taşımaya ortalama yüzde 14 civarında zam geldiğine dair yapılan açıklamaya ilk tepkiler MHP Melikgazi teşkilatından geldi.

"Kayseri'de toplu taşıma İstanbul'dan daha pahalı"

Söz konusu zammın okulların açıldığı ilk hafta yapılmasını ayrıca eleştirdiklerini dile getiren MHP Melikgazi Meclis üyesi İrfan Dursun, "İstanbul'da bir öğrenci 1.15 Tl den ,1.25 Tl ye yükselirken ,Kayserimizde 1.15 TL'den ,1.40 TL'ye yükselmesi kabul edilir gibi değildir. Maliyetlerdeki artış örnek gösterilerek yüzde 14 ile yüzde 25 oranında zam gerçeği yansıtmamaktadır. Kayserimizde su, elektrik ve ulaşımda yapılan zamlar bu kurumların kar oranlarından vazgeçmediklerini gösteriyor. Halka hizmet, hakka hizmet düsturu olması gerekirken, ne yazık ki halka hizmet etmesi gereken kurumlar hep kar ederek ciddi gelirlerle bütçe oluşturuyor. Maliyetlerdeki artışlarla yapılan zam oranları gerçeği yansıtmamaktadır. Son yapılan araç vergi zamları da tıpkı kayserimizde yapılan toplu taşıma zamları gibi izahata muhtaçtır" diye konuştu.

"Zamlardan vazgeçilmelidir"

MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ise, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 2017 ulaşım yılı olacak demişti. Anlaşılan 2017 yılı ulaşımda yapılacak kar oranları ile elde edilecek gelirlerden bahsetmek istemiş. Memura işçiye, emekli dul ve yetime yıllık 4 + 3,5 vereceksiniz verdiğinizi fazlası ile geri alacaksınız. Halkın aklı ve izanı ile alay etmeyin. Şehrimizde tek binişle halkımızın ulaşamayacağı terminal, Devlet Hastanesi, Adliye, Üniversite gibi yerlere ulaşmalarında kolaylık sağlanması gerekirken mevcut keşmekeşliğe zamlarla takviye de bulunmak akıl tutulmasıdır. Kayseri'mizin diğer büyük şehirlerdeki toplu taşıma ücretleri ile kıyaslandığında başı çekmesi şehrimiz açısından utanç vericidir. Yapılan zamların İstanbul Büyükşehir toplu taşıma ücretleri ile yarışır durumda olması maliyetlerdeki artış oranları örnek gösterilerek kapatılmaya çalışılması gerçekleri gizlemekten öteye gitmez. Toplu taşımada yapılan bu artışlarla zaten zor durumda olan asgari ücretle çalışan ve memurumuzun maliyetleri ve aldıkları zam oranları düşünülürse, evlerinden çıkmamaları, özel işleri için toplu taşıma araçlarını kullanmaları, misafirlik ve ziyaretlerde bulunmaları çok zor görünmektedir. Bu zamlarla 4+3,5 ile verilen yıllık zam oranları aynen kaşıkla verdiğini kepçeyle almak benzetmesinden öte gitmemektedir. Yıllardır insanımıza doğumdan ölüme kadar tüm hizmetlerde varlık sebebi olan Kayseri Büyükşehir Belediyemizin son yapılan zamlardan vazgeçmesi yeni düzenlemelerle kabul edilebilir bir orana çekilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.