Mihalgazi Karaoğlan Köyü

Mihalgazi Karaoğlan Köyü

Karaoğlan Köyü Haberleri, Mihalgazi Karaoğlan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karaoğlan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Karaoğlan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Mihalgazi Karaoğlan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaoğlan köyü son dakika gelişmeleri, Karaoğlan köyüne özgü yemekler, Mihalgazi Karaoğlanköyünün tarihi, Karaoğlan köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Karaoğlan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaoğlan, Eskişehir ilinin Mihalgazi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaoğlan Köyü Resimleri ve Karaoğlan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mihalgazi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mihalgazi Eskişehir Arası Kaç Km? Mihalgazi Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Mihalgazi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Mihalgazi Karaoğlan Köyünde doğan biri var mı? Mihalgazi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaoğlan,Eskişehir ilinin Mihalgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy başta Eskişlehir'e değil Bolu'ya bağlı idi. Köy adını güreşteki bir pehlivandan almaktadır. Mahallede Osmanlı zamanında tımarlı sipahileri durmaktaydı. Mahalleye gelen ilk ailenin Serdaroğulları olduğu bilinmektedir.mahallenin özel günlerde ve aile toplantılarıda ki en büyük yemeği yaprak sarmasıdır ve lezzeti agızlara layıktır.Razdakı üzüm çeşidi ile il ve çevresinde büyük bir pazar sağlamıştır. Mahalledeki düğünlerde yaklaşık 1 hafta köy halkı birlikte yemek yemekte ve kendi aralarında eğlenceler düzenlemektedirler.Eskişehir iline 32 km, Mihalgazi ilçesine 5 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazları sıcak olup,Kışları ise çok soğuk olmamaktadır.ESKİŞEHİR ile yaklaşık +5 derece sıcaklık farkı oynamaktadır.Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır.Seracılık ise mahallede yaygındır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede 2014 tarihinden beri yağmur duası yapılıp gelen misafirlere ve köy halkına yemek verilmektedir. Mahallenin sebze ve meyve hali mevcuttur. Sebze ve meyve halini Kasap Yakup işletmektedir. Daha öncelerde mahallede berber vardı. Berber dükkanını Berber Yakup işletmekteydi. Fakat son yıllarda mahallede genç kalmadığından ve mahallenin büyük bir kısmı yaşlı ve kel olma durumundan dolayı berber dükkanı kapanmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum