Milas Akkovanlık Köyü

Milas Akkovanlık Köyü

Akkovanlık Köyü haberleri, Milas Akkovanlık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akkovanlık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Akkovanlık Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Akkovanlık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akkovanlık köyü son dakika gelişmeleri, Akkovanlık köyüne özgü yemekler, Milas Akkovanlık köyünün tarihi, Akkovanlık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akkovanlık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akkovanlık , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akkovanlık Köyü Resimleri ve Akkovanlık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Akkovanlık Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akkovanlık, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi hakkında bilgi bulunmamaktadır

Muğla iline 99 km, Milas ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Akkovanlık Köyü 8 ayrı mahalleden oluşur. Köy bu yönüyle Türbe köylerinin icinde en büyük olanıdır. Mahallenin mahalleleri:

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.bitki örtüsü de akdeniz bitki örtüsü özelliğini taşır

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, Turgut Reis İlköğretim Okulu ve Akkovanlık Mahallesi İlköğretim Okulu olmak üzere iki tane ilköğretim okulu bulunmaktadır. Hacı-İmamlar Mahallesi'nde bulunan Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda 3. sınıfa kadar eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. 4. sınıftan itibaren mahallenin öğrencileri Ortaköy İlköğretim Okulu'na gitmektedir. Akkovanlık Mahallesi İlköğretim Okulu ise taşımalı eğitim nedeniyle kullanılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy sınırları içinde 50 kişinin üstünde işçi çalıştıran maden işleme tesisi bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum