Milas Alaçam Köyü

Milas Alaçam Köyü

Alaçam Köyü haberleri, Milas Alaçam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alaçam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Alaçam Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Alaçam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alaçam köyü son dakika gelişmeleri, Alaçam köyüne özgü yemekler, Milas Alaçam köyünün tarihi, Alaçam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alaçam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alaçam, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alaçam Köyü Resimleri ve Alaçam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Alaçam Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alaçam, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adını dört tarafındaki çam ağacı topluluklarından almıştır. Fakat Kargıcak mevkii civarlarında eski yaşam kalıntıları olduğu hala görülebilir. Eski kaya mezarları hala günümüzde sağlam olarak durmaktadır. Ama bu kaya mezarlara yol yoktur bu nedenle ulaşım sağlanamamaktadır. Mahallenin geçmişinden kalan Manastır da vardır.Mahallenin kuzeydoğusunda antik çağdan kalma harabeler vardır ve birkaç mezar odası vardır ancak bu odalar ve harabeler defineciler tarafından tahrip edilmiştir.Bu bölgede hiçbir arkeolojik çalışma yürütülmediğinden kaderine terk edilmiş vaziyettedir.

Mahallenin gelenek ve görenekleri Milas'ın çoğu mahallesiyle aynıdır. Mahallenin düğünlerinin en önemli özelliği yemekleridir.

Muğla iline 67, Milas ilçesine 25 km uzaklıktadır. Toprağı zeytin ve tarım bakımından çok elverişlidir.Bir turizm beldesi olan Ören'e ise çok yakındır.Kuzeyinde Manastır dağları güneyinde Karacahisar, Söğütçük, Kuzyaka köyleri,Batısında ve doğusundada çam ormanları bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Sıcaklığı Milas ilçesiyle hemen hemen aynıdır.Kışın ılık ve yağmurlu yazın ise bunaltıcı sıcaklar vardır

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede tütün ve zeytincilik birinci sıradadır. Son yıllarda devletin tütüncülükle ilgili politikası yüzünden artık tütüncülük yok denecek kadar azdır. Mahallede ipek dokumacılığı, kilim ve semer yapılmaktaydı ama şimdilerde semercilik kalmamıştır.Bodrum ilçe sınırına yakın ve Gökçeler mahallesindeki turistik bölgeye yakın olduğundan dolayı turizm potansiyeli vardır ancak bu fırsat kullanılmamaktadır.

Mahallede, 1930'lu yıllardan bu yana ilkokul vardır fakat şu anda mahallenin gayriresmî müzesi olarak kullanılmakdır içinde etkinlikler düzenlenmektedir, mahalledeki çocuklar Ağaçlıhöyük mahallesine taşımalı sistemle gitmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Sağlık evi son yıllarda muhtar tarafından depo olarak kullanılmıştır. Doktoru ve hemşiresi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, telefon ve internet vardır. Mahallenin iki camisi olup, camilerden biri ibadete açık ve imamı vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.