Milas Alatepe Köyü

Milas Alatepe Köyü

Alatepe Köyü haberleri, Milas Alatepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alatepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Alatepe Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Alatepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alatepe köyü son dakika gelişmeleri, Alatepe köyüne özgü yemekler, Milas Alatepe köyünün tarihi, Alatepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alatepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alatepe, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alatepe Köyü Resimleri ve Alatepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Alatepe Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alatepe, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ilk adı ALAKİLİSE dir. Bu isim, Mahallenin hemen güneyindeki kiliseden (Bu gün itibarıyla kilisenin temeli bile yoktur) gelmektedir. Bu kilisedeki resimlerin kırmızı olması halk arasında AL şeklinde söylenmesi ve KİLİSE ile birleşmesi ile AL-KİLİSE... ALAKİLİSE olarak isimlendirilmiştir. 50'li yıllardan sonra Türkiye genelinde değiştirilen köy isimleriyle birlikte, mahallenin adı ALATEPE olmuştur. Mahallenin hemen kuzey yönünde, kuş uçumu 2–3 km aşağısında 4000-5000 Cal. Linyit Kömürü çıkartılır.

Yine mahallenin batı yönünde, yaklaşın 2,5 Km mesafede bulunan KOCATEPE den yılın her ayı yamaç paraşütü yapılabilir. Yılın her günü burada piknik de yapılır ki... Muhteşem GÖKOVA ve ÖREN ayaklarınızın altındadır.Seyrine doyum olmaz...

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri, Batı Anadolu köylerinden çok farklı değildir. Yemekler tamamen zeytin yağlıdır. Ülkemizin sevinçleri, kederleri mahallede de aynen paylaşılır; Yoksulluğun verdiği, umutsuzlık gibi..

Muğla iline 53 km, Milas ilçesine 54 km uzaklıktadır. Marmaris'ten çıkıp, bodruma gitmek istadiğinizde, hiç Muğla'yı, Yatağan'ı Milas'ı görmeden, Gökova - Alatepe- Ören- Karaova hattından Bodrum'a ulaşabilirsiniz. ya da tersi.. Ama bilin, bu yolculuk sizin için mükemmel bir tecrübe ve doğa turu olacaktır. Hele bir de Kocatepe'ye (Paraşüttepe'ye) uğrayacak zamanınız varsa..

Mahallenin ekonomisi; tarım ve hayvancılığa dayanmakla birlikte; Mahallede üretilen salamura zeytin ve zeytin yağının kalitesi en üst seviyededir. köyde üretilen zeytin ve zeytin yağının herhangi bir tescili olmayıp, herhangi bir merkezde de satılmamaktadır. Ürünlerimize, mahallesi ziyaret ettiğinizde ulaşabilirsiniz.

Mahallede sulu tarım yapılamamaktadır; Çünkü sulama suyumuz yoktur.

Mahallenin belirli yerlerine kurulan İncir Bahçelerinde dünyanın en kaliteli incirleri yetişmektedir. Bu incirleri, Ağustos ayında sahibiyle bahçeye gidip alabilirsiniz.

Toparlarsak; Hiçbir ürünümüz pazara çıkarılmaz, satışlarımız mahallesimüzü ziyaret eden kişilere yapılmaktadır.

Mahallede işsizlik %0 ayakındır. Herkes düşük bir ücretle de olsa biryerlerde sosyal güvenlik Mahallede, bünyesinde ana sınıfı bulunan ve ilköğretimin ilk 3 yılını kapsayan ilköğretim okulu mevcuttur.ilköğretimin diğer sınıfları, Ören'e taşınmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi veya arıtma yoktur. Ancak sağlam foseptik düzeni mevcuttur. Mahallede PTT acentesi vardır. Köy; Ören 2 nolu aile hekimli bölgesi içerisinde olup, sağlık evi mevcuttur. Köy yolu, ağır tonajlı arabaların linyit kömürü taşıması nedeniyle zaman zaman bozulmakta ancak ilgililer tarafından yapılmaktadır. Mahallenin İnternet ve telefon altyapısı tam olup, tüm şebekeler kapsama alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.