Milas Avşar Köyü

Milas Avşar Köyü

Avşar Köyü haberleri, Milas Avşar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Avşar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Avşar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Avşar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avşar köyü son dakika gelişmeleri, Avşar köyüne özgü yemekler, Milas Avşar köyünün tarihi, Avşar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avşar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Avşar , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avşar Köyü Resimleri ve Avşar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Avşar Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Avşar , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir,Fakat köy adının günümüzde çoğunlukla Kayseri,Konya Karaman,Adana bölgesinde bulunan Oğuzların ( Türkmenlerin ) AVŞAR yörüklerinden gelmektedir. Zira Oğuzların en büyük boylarından olan Avşar'lar bulundukları yerlere mutlaka isimlerini vermişlerdir

OĞUZ AVŞAR TÜRKLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Muğla iline 87 km, Milas ilçesine 18 km uzaklıktadır. Ayrıca Bodrum yönünden gelip İzmir yönünde devam eden taticilere köy içerisinden gecerek kazıklı akbük yönünde giden yol km yönünden büyük bir avantaj sağlamaktadır..

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılık ve özellikle toprak havuz balıkçılığı yaygındır ekonominin %70 ini karşılamaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum