Milas Boğaziçi Köyü

Milas Boğaziçi Köyü

Boğaziçi Köyü haberleri, Milas Boğaziçi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Boğaziçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Boğaziçi Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Boğaziçi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boğaziçi köyü son dakika gelişmeleri, Boğaziçi köyüne özgü yemekler, Milas Boğaziçi köyünün tarihi, Boğaziçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boğaziçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boğaziçi , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boğaziçi Köyü Resimleri ve Boğaziçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Boğaziçi Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boğaziçi , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski ismi Bargilya idi. Sonradan değiştirilerek Boğaziçi oldu. Boğaziçi ismini boğaza yakın ve iki dağ arasında olduğu için böyle bir isim konmuştur. Zamanında Lidyalıların hüküm sürdüğü bir bölge olduğu için eskiden kalma birçok tarihi eser bulunmaktadır. Birçok gizli mağara vardır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Muğla iline 97 km, Milas ilçesine 28 km, Bodrum ilçesine de 30 km mesafede bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi balıkçılığa ve hayvancılığa dayalıdır.Turizm bakımından gelişmiş bir mahalledir.Yat turları da köy ekonomisin bir kısmını karşılar.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur; köye her çarşamba günleri doktor gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.