Milas Çamköy Köyü

Milas Çamköy Köyü

Çamköy Köyü haberleri, Milas Çamköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çamköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Çamköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamköy köyü son dakika gelişmeleri, Çamköy köyüne özgü yemekler, Milas Çamköy köyünün tarihi, Çamköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamköy Köyü Resimleri ve Çamköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Çamköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çamköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Milas ile ilçenin sayfiye yeri mahiyetinde olan Ören Mahallesi yolu üzerinde olup, ilçeye 13 km, Muğla iline 82 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Genel olarak çam ve zeytin ağaçları hakim olmakla beraber bodur meşe ağaçları yaygındır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Bölgede zeytincilik yaygındır. Bahar ve yaz aylarında yapılan bostancılık ile Milas ve Bodrum ilçelerinin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bölgede uzun yıllar boyunca tütün üreticiliği yapılmış olup, son on yıl içerisinde azaltılarak neredeyse tamamen sona erdirilmiştir.

 

Mahallede bulunan yağ fabrikası ve değirmen çevre mahallerin de ihityacını karşılamakta ve mahalle ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Mahallede tarım ve hayvancılığın haricinde, ekonomik olarak, tatil sezonunda çevre mahalleler ile de birlikte Bodrum' un kısmi işgücünü oluşturmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu bulunmakta ve taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyde Milas 14 nolu Çamköy Aile Sağlığı Merkezi ve eczane mevcuttur. Bu yönleriyle bölgedeki merkez mahallelerden biridir. Mahallenin içme suyu şebekesi olmakla beraber zengin yeraltı su kaynaklarından dolayı, 2011 yılında açılışı yapılan boru hattı ile Bodrum Yarımadası' na içme suyu takviyesi yapılmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup ancak 1980 yıılarından kalma olup ihtiyacı karşılamamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum