Milas Çomakdağkızılağaç Köyü

Milas Çomakdağkızılağaç Köyü

Çomakdağkızılağaç Köyü haberleri, Milas Çomakdağkızılağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çomakdağkızılağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çomakdağkızılağaç Köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberi

Milas Çomakdağkızılağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çomakdağkızılağaç köyü son dakika gelişmeleri, Çomakdağkızılağaç köyüne özgü yemekler, Milas Çomakdağkızılağaç köyünün tarihi, Çomakdağkızılağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çomakdağkızılağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çomakdağkızılağaç , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çomakdağkızılağaç Köyü Resimleri ve Çomakdağkızılağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Çomakdağkızılağaç Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çomakdağkızılağaç , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

 

Çomakdağ mahallesi (veya evvelce iki mahallenin birleşmesinden oluştuğu için tam ismi Çomakdağ-Kızılağaç mahallesi) İzmir-Milas yolu üzerinde, Köşkköy mahallesinden sonra gelen Tuğla Fabrikası'nın hemen yanından sola ayrılan yoldan Beşparmak dağlarına tırmanılarak yol Kafaca mahallesine kadar asfalt, sonrasında stabilizedir ve yol üzerinde, Epçe mahallesi'nde sola yukarı ayrılan yönde Çomakdağ-Kızılağaç mahallesi yer almaktadır) varılan ve dağlara sırtını dayamış küçük (300 haneli) bir yerleşim merkezidir. Tarihi evleri ve başta ipek böceği dokumacılığı olmak üzere geleneksel sanatları bütün canlılığıyla yaşatan bir mahalledir.

Mahallenin özelliği, dünle bugünü ustaca kaynaştıran bir mimari üslup taşıyan Çomakdağ evleridir. Bu evlerin her biri bir sanat eseridir. Taştan yapılmış evlerde bacalar estetik görünüşleriyle ilgi çekmektedir. Yöreye özgü kayrak taşından yapılan baca tepelerinde yarım ay ya da kartal başı şeklinde figürler görülebilmektedir. Antik yapılardaki akroterlerden esinlenmiş bu tarz bacalara başka bir yerde rastlanmamaktadır. Evlerin dış görünüşleri kadar içleri de oldukça renkli ve etkileyicidir. Tavan süslemeleri ve kapılar ahşap oyma sanatının örnekleriyle doludur.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Çomakdağın köklerin Vikinglere uzandığı rivayet edilmektedir..

Kadınlar günümüzde bile hâlâ gündelik yaşamda geleneksel kıyafetleri (üç etek, göynek, uzun çatal don, öncek ve süslü baş) giymekte ve başlarına doğal çiçekleri takmaktadırlar.[1]

Muğla iline 83 km, Milas ilçesine 14 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat sayı yetersizliği nedeniyle 4-8 sınıf lar için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır ve ebe görev yapmaktadır.. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.