Milas Dereköy Köyü

Milas Dereköy Köyü

Dereköy Köyü haberleri, Milas Dereköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dereköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Dereköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Milas Dereköy köyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereköy Köyü Resimleri ve Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dereköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı su çıkan denilen mevkiden çıkıp içinden geçen dereden gelmiştir. Oldukça eski bir tarihi vardır. Köy yakınlarında arkeolojik alanlara rastlanılması bunun en önemli kanıtıdır, özellikle Asarardı (cavurevi) denilen mevkide arkeolojik buluntular kazıya gerek kalmaksızın görülebilmektedir. Köy merkezindeki dev bir çınar ağacı da (en az 300 yıllık) mahallenin köklü tarihinin en önemli şahitlerindendir.

Köy tipik bir Ege bölgesi mahallesidir. Dolayısıyla gelenek ve görenekleri diğer Ege köy ve kasabalarıyla benzerlik gösterir. Özellikle düğün, cenaze, mevlid vb. törenler hala önemini korumakta ve tarihle bağını yaşatmaktadır. Yemekleri genellikle sebze ağırlıklıdır. Et yemekleri ve hamur işleri çok fazla tercih edilmez. Ancak yolunuz Dereköye düşerse mutlaka sac böreği ve ot kavurmasının tadına bakınız.

Muğla il merkezine 102 km, Milas ilçesine 35 km ve Ören Kasabasına 15 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, EGE iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi daha çok tarıma dayalıdır. Hayvancılık faaliyetleri (arıcılık dışında) fazla bir yer tutmaz. Arazinin yapısı tarımı da güçleştirmektedir. En önemli tarımsal faaliyetler zeytin yetiştiriciliği ve arıcılıktır. Mahallede bir tane zeytin yağı fabrikası bulunmaktadır. Kıraç yerlerde tahıl sulak yerlerde ise narenciye ekimi yapılır. Tahıl ve mısır ekimi köylünün kendi ihtiyacını karşılamaktan öteye gitmez. Mahallenin arıcıları Muğla'ya has çam balı üretirler. Mahallede üretilen zeytinyağı ise tamamen doğal (organik) zeytinyağıdır ancak köylüler bu konuda yeterli bilince sahip olmadıklarından yağlarını organik ürün olarak değerlendirememektedir. Köy, civarın en sulak arazilerinden birine sahiptir. Ancak yakınlarda bulunan Yeniköy Termik santraline soğutma suyunun bu mahalleden götürülmesi, mahallenin hem tarımsal geleceğini hem de doğal güzelliğini tehdit eder hale gelmiştir. Oysaki mahallenin su götürülmeden önceki doğal güzellikleri kartpostalları bile kıskandıracak güzellikteydi.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.