Milas Kafaca Köyü

Milas Kafaca Köyü

Kafaca Köyü haberleri, Milas Kafaca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kafaca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kafaca Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kafaca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kafaca köyü son dakika gelişmeleri, Kafaca köyüne özgü yemekler, Milas Kafaca köyünün tarihi, Kafaca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kafaca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kafaca , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kafaca Köyü Resimleri ve Kafaca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kafaca Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kafaca , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Milas’a 12 km. uzaklıkta, Kafaca mahallesinin bulunduğu yerdeki kalıntıların Olympos’a ait olduğu sanılmaktadır. W.M.Ramsay, Olympos’un Milas yakınında olduğunu belirtirse de yeri konusunda net bir söz söyleyememektedir. George Bean ve Aşkıdil Akarca ise kentin Kafaca mahallesi yakınında olduğunu ileri sürerler. Mylas çevresinde olduğu gibi Kafaca mahallesinde de yeterli bir araştırma yapılmadığından bu kent ile ilgili yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bununla beraber bulunan bazı yazıtlarda Olympos isminin okunması konuya biraz açıklık getirmektedir. Delos Deniz Birliğine vergi ödeyenlerin listesinde “Ylimos” adı da geçmektedir. Bu da muhtemelen Olympos’un değiştirilmiş şekli olabilir. Olympos ismi” Güneş Tanrısının Halkı” anlamında Luwi dilinden gelip Hellenceye uydurulmuş bir sözcüktür. Olympos M.Ö. II.yy.da Nylasa’nın egemenliğini kabul etmek zorunda kalmıştır. Artemis ile Apollon’un bu kentte saygı gördüğü biliniyorsa da bu tanrılarla ilgili tapınak kalıntılarına da rastlanamamıştır. Yalnız köy çevresinde bazı mimari parçalar varsa da bunlar yeterli bir bilgi vermekten çok uzaktır. Milas Müzesi’nde bulunan bazı yazıtlar kent ile ilgili önemli belgelerdir.

Muğla iline 81 km, Milas ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Kafaca mahallesinin iklimi akdeniz iklimidir.Bu nedenle kışlar ılık ve yağışlı yazlar sıcak ve kurak gecmektedir.

köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Sera ve bahçe tarımı yaygındır. Ayrıca hayvancılık yapılmaktadır.

 

Mahallede sekiz yıllık temel eğitim veren bir taşıma merkezli ilköğretim okulu vardır. Okulda yaklaşık olarak 400 öğrenci öğrenim görmekte ve 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 20 öğretmen görev yapmaktadır.

 

Mahallede ayrıca bir adet sağlık ocağı (1 doktor, 4 hemşire ve 1 sağlık memuru) ,kız Kuran kursu ve[1] iki adet cami bulunmaktadır.

 

Camilerimizde lojman bulunmakta olup kullanıma elverişlidir.Görevlilerimiz Osman ÜNAL ve Mehmet AYDIN mahallesimüzde hizmet vermektedirler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.