Milas Kalemköy Köyü

Milas Kalemköy Köyü

Kalemköy Köyü haberleri, Milas Kalemköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalemköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kalemköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kalemköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalemköy köyü son dakika gelişmeleri, Kalemköy köyüne özgü yemekler, Milas Kalemköy köyünün tarihi, Kalemköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalemköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalemköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalemköy Köyü Resimleri ve Kalemköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kalemköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalemköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

 

Köy çok eski bir yerleşime sahiptir. Önceki ismi KOLCA dır bu isim mahallenin yol durumu nedeniyle bir taraf milas bir taraf muğlaya bağlıdır. Eski uygarlık kalın tıları şu an halen mevcuddur mezarlar kae yıkıntıları ve baharat yolları halen görülebilir.

Köy göcebe halk tan kurulmuştur. şu an özelliğini kaybetmiş olsa da kilim halı dokuma cılık yapılmıştır. Mahallenin en güzel örf adeti iyi ya da kötü günlerde birbirinin yanında olmasıdır. Bu birçokkez kanıtlamıştır. Mahallede sacda yapılmış dağdan toplanmış otla yapılan böreğin yanında çay içmesi gibisi yoktur. Kışların vaz geçilmez çorbası tarhana halen yazları büyük bir özenle hazırlanıp kış için saklanmaktadır.

Muğla iline 114 km, Milas ilçesine 45 km bodrum ilçesine 70 km ve Bodrum-Milas Havaalanı'na ise 57 km, Tarihi, denizi, kumsalı ve doğasıyla cennet köşelerden biri olan şirin belde Ören'e sadece 11 km mesafededir.

 

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Bunların yanı sıra arıcılıkta vardır. zeytin ve zeytinyağı çok iyi derecede gelişmiştir şu an hizmet vermekte olan iki adet zeytin işleme fabrikası bulunmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu mevcuttur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.