Milas Karahayıt Köyü

Milas Karahayıt Köyü

Karahayıt Köyü haberleri, Milas Karahayıt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karahayıt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Karahayıt Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kandak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kandak köyü son dakika gelişmeleri, Kandak köyüne özgü yemekler, Milas Kandak köyünün tarihi, Kandak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kandak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kandak , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kandak Köyü Resimleri ve Kandak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kandak Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kandak , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çevresi çam ormanları ile kaplıdır, aynı zamanda Bafa Gölü'ne kuşbakışı manzarası vardır.

Köy, yaklaşık 250 yıl önce çevrede yaşayan çobanlar tarafından yerleşke haline getirilmiştir. Eskiden köy civarında oldukça fazla hayıt bulunurmuş. Mahallenin de ismini bu hayıtlardan aldığı biliniyor. Söylentilere göre, köye ilk yerleşen çobanlar, bazı hayıtların siyah olması nedeniyle bu bölgeye Karahayıt Köyü adını vermişlerdir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Muğla iline 104 km, Milas ilçesine 35 km uzaklıktadır. Karahayit mahallesi Milas Söke karayolu güzergahında olup Bafa Beldesi'nden 7 km kuzeyde yer almaktadır. Aynı zamanda Karahayıt mahallesinin mahallesi olan Yeni Okul Mahalleside Asar dağının eteğinde yer almaktadir. Karahayıt mahallesinin etrafı beşparmak dağları ile çevrilidir.mahallenin çok güzel manzarası vardıreköy turistik açıdan çok güzel bir mahalle Özellikle de doğa turizmi bakımından.bir tarafta beşparmak dağları bir tarafta Bafa gölü manzarası. Ayrıca organik zeytin ve zeytinyagı ,harika çam balıve çam ormanları turistlerin ilgisini çekmektedir. Köy milas,bodrum,didim ve söke ilçelerine yakın olduğu için çevre ilçelerle bağı devam etmektedir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığave arıcılığa dayalıdır. Köy halkının geçimi tarımcılık, hayvancılık ve arıcılıktır, bunların başını zeytin yağı üreticiliği çeker

Mahallede, ilköğretim okulu vardır 1.2.3.sınıflar mahallede öğrenim görmekte olup fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin 7000 metre karelik köy içi yolunun 4250 metre karesi parke döşemesi olup diğer kalan kısmı asfalt kaplamadır.yeni okul mahallesinde de her türlü altyapı yeniden yapılmıştır. Bu mahallede elektrik,su ve yol tekrar dan yapılmıştır.yeniokul mahallesinde tarım özellikle sebze üretimi yaygındır.hayvancılık ta var. Bal üretimi zeytin ve zeytinyağı üretimi mükemmel düzeydedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum