Milas Karşıyaka Köyü

Milas Karşıyaka Köyü

Karşıyaka Köyü haberleri, Milas Karşıyaka köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karşıyaka köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Karşıyaka Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Karşıyaka köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karşıyaka köyü son dakika gelişmeleri, Karşıyaka köyüne özgü yemekler, Milas Karşıyaka köyünün tarihi, Karşıyaka köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karşıyaka köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karşıyaka , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karşıyaka Köyü Resimleri ve Karşıyaka köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Karşıyaka Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karşıyaka , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Aslında daha önceleri karşıyaka ile derince köyleri tek bir köydü.köy ortaköy,kışlacık ve karşıyaka mahallelerinden oluşmaktaydı.1950 li yıllarda muhtarlık çekişmelerinden(küçük hafız ve değirmenci ahmet arasında) dolayı karşıyaka adıyla ayrı bir köy olarak ortaya çıktı. adının karşıyaka olması:köy diğer iki mahalleye(ortaköy,Kışlacık)göre yamaçta olmasından dolayı karşıyaka adının verildiği.bir diğer iddia da karşıyaka diğer iki mahalleden ortadan geçen bir çayla bölünmüş olmasından.karşıda kalmış olmasındanda dolayı bu adın verildiği varsayılmaktadır. mahallenin tarihçesinin dört-beş yüzyıla dayandığı tahmin edilmektedir.mahallede geçen yüzyılın başında rumlarında oturduğu,kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra rumların mahallesi terkettiği. evlerini yerli halka bıraktığı bilinmektedir. mahallede şimdi bulunmayan camii den ve eski çeşmelerden anladığımız kadarıyla mahallenin 1800 lü yıllarda çok canlı ve hareketli olduğunu anlamaktayız.ayrıca mahallenin sokaklarındaki yolların bugüne kadar bile bozulmadan gelebilen döşemelerle kaplı olmasının bir zamanlar mahallenin ne kadar zengin ve gelişmiş olduğunu bir kezdaha anlıyoruz. 1970 yıllara kadar sağlam olarak gelebilen fakat şimdi bulunmayan üç su kuyusu da bu iddialarımızı doğrulamaktadır.(yusuf özçetin)

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.mahallenin gerçektende kendine özgü yemekleri yok gibidir.daha ziyade sebze ve ot yemekleri meşhurdur.

Muğla iline 87 km, Milas ilçesine 18 km uzaklıktadır. köy dağların eteğinde kurulmuştur.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. 1999-2004=mehmet OKKALI

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.