Milas Ketendere Köyü

Milas Ketendere Köyü

Ketendere Köyü haberleri, Milas Ketendere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ketendere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Ketendere Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Ketendere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ketendere köyü son dakika gelişmeleri, Ketendere köyüne özgü yemekler, Milas Ketendere köyünün tarihi, Ketendere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ketendere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ketendere , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ketendere Köyü Resimleri ve Ketendere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Ketendere Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ketendere , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yörük halk Ketendere'ye ne zaman gelmiş belli değildir. Seyrak ağaçlı ve kayalıklardan oluşan bu bölgeye yerleşmişlerdir. Dağları'nın koynundan gelen buz gibi sular mevcuttur. Ketendere'de silisli kayalıkların arasında en çok zeytin ağacı vardır.Halk zeytinlerinin kendilerine yettiğini saklayıp, gerisini satıyor. Az miktarda üretilen ipek böceğinden elde ettikleri iplikler dokunduktan sonra ipekli yazma olarak kadınların başını süslüyor. Ketendereliler yazları suyun kaynağına, çam, erik ve Ağaçlarıyla kaplı yaylaya göçüyorlar, yaz mevsimi boyunca kıl çadırlarda değil, yayladaki evlerinde yaşıyorlar.

Yasadıkları evler ise çoğunlukla kendi el emeğiyle yaptıkları taş evlerden olusuyor.Ancak Bir makine tası bu kadar düzgün yapabilir.Mahallede hala bu yapıları yapan ustalar bulunuyor.Yine kendi el emeğiyle yaptıkları ahsap kapı işlemeleri bu koye ayrı bir güzellik katıyor.

Muğla iline 85 km, Milas ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu 5. sınıfa kadar bulunmaktadır. taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.