Milas Kızılağaç Köyü

Milas Kızılağaç Köyü

Kızılağaç Köyü haberleri, Milas Kızılağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kızılağaç Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kızılağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılağaç köyü son dakika gelişmeleri, Kızılağaç köyüne özgü yemekler, Milas Kızılağaç köyünün tarihi, Kızılağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılağaç , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılağaç Köyü Resimleri ve Kızılağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kızılağaç Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılağaç , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy Türkmen mahallesidir. Tarih sahnesine Karya İmparatorluğu'yla yerleşime açılması ile başlamıştır. Günümüzde göç vermesi nedeniyle nüfusu azalmaktadır. Yaşlı nüfus fazladır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri meşhurdur özellikle gözleme ve ayranın ayrı bir yeri vardır. Çıntar (bölgeden bölgeye Kanlıca, Karadeniz'de Geyik mantarı diye adlandırılır) adı verilen mantarla yapılan yemeklerin de meşhur olduğu söylenebilir. Ayrıca köy ekmekleri ile de ünlüdür. Köy misafirperverliğiyle ve canayakın insanlarıyla ünlüdür. Özellikle mahallede geleneksel usullerle yapılan keçi peyniri çok lezizdir.

Muğla iline 99 km, Milas ilçesine 30 km uzaklıktadır. Gürçamlar'daki Taşlı Koyu'na sadece 10 km uzaklıktadır. İasos (Kıyıkışlacık) mahallesine sadece 20 km mesafadedir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bol oksijenli bir havası vardır ayrıca mevcut olduğu çam ağaçlarıyla önemli bir yere sahiptir.

Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık, zeytincilik, mantarcılık ve ormancılığa bağlıdır. Özellikle kaliteli ve sağlıklı doğal zeytinyağı üretimi bölgeye bağlı zeytinyağı fabrikalarında yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.