Milas Koruköy

Milas Koruköy

Koruköy Köyü haberleri, Milas Koruköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koruköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Koruköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Koruköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koruköy köyü son dakika gelişmeleri, Koruköy köyüne özgü yemekler, Milas Koruköy köyünün tarihi, Koruköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koruköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koruköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koruköy Köyü Resimleri ve Koruköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Koruköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Koruköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. Ancak, I.Dünya Savaşı öncesinde bağımsız bir sancak haline gelen Menteşe sancağı döneminde yine Milas Kazası ve Güllük Nahiyesine bağlı çok eski bir yerleşim yeri olduğu anlaşılır. Önceleri az bir nüfusun ikâmet ettiği Koru Mahallesi'nin toplam nüfusu, zamanla Yatağan, Mumcular gibi çeşitli çevre ilçeler ile Aydın, Denizli gibi illerden almış olduğu göçlerle birlikte yukarı ivme kazanmıştır. Mahallenin, tam olarak Muğla - Bodrum karayolu güzergahının üzerinde bulunması eski zamanda tarım ve ormancılık işleriyle geçimini sağlayan köy halkına ticari bir kolaylık sağladığı ve bu yüzden mahalle nüfusunda bir artış olduğu tahmin edilmektedir.

Mahallede çeşitli kültürler ve gelenekler birbirleriyle harmanlanmıştır. Mahalle nüfusunun çok büyük bir kısmını Yörük, Tahtacı ve Roman toplulukları oluşturur. Mahallede, vatandaşlara ibadethane olarak hizmet etmek üzere Cami bulunmaktadır. Ayrıca yine Alevilik mezhebini benimseyen Türkmenler'in inanç gereklerini yerine getirmeleri için yapılmış Cemevi bulunmaktadır.

Muğla iline 79 km, Milas ilçesine 10 km uzaklıktadır. Çok önceleri bataklık üzerine kurulu bu mahallenin, yerleşimle birlikte toprakları işlenmiş ve tarıma elverişli hale gelmiştir. Mahalle, karşılıklı cephelerde orta büyüklükte dağlarla çevrilidir. Doğudan Ağaçlıhöyük ve çevre köylerle, Güneyden Ekinambarı mahallesi, Kuzeyden Milas ilçesi ile çevrilidir. Koru, Ekinambarı Mahallesinden sonra, Tükiye'nin pist genişliği olarak en büyük sayılı havalimanları arasına giren Milas-Bodrum Havaalanı'na en yakın mahalledir. Muğla - Bodrum taşıt yolu üzerinde yer alır ve Ege Bölgesi'ndeki çoğu yerleşim bölgesinde olduğu gibi burada da karayolu, beldenin içinden geçer.

 

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kışlar genellikle ılık ve yağışlı geçerken, yazlar sıcak ve kurak geçer. Ortalama kış sıcaklığı 10-15 derece, yaz sıcaklığı 25-30 derecedir. Rakımının düşüklüğü nedeniyle çok nadiren dolu, çiğ, tipi ve kar görülür. Kışları, Ege Denizi'nden gelen serin hava akımı etkisinde kalır.

Halk, geçimini ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıktan karşılarken, bunun yanı sıra küçük ölçekte esnaflık, nakliyecilik gibi faaliyetlerle ticari hayatlarını sürdürmektedirler. Köyün hemen dışında konuşlandırılan Milas-Bodrum Havalimanı ve Milas II.Bölge Sanayi Sitesi de mahalle ekonomisine olumlu katkılar yapmaktadırlar.

 

Altyapı bilgileriKoru Mahallesi'nde, bir tane iyi donanımlı Ortaöğretim okulu hizmet vermektedir. Okul, İnşaat sektöründe yer alan iş adamı Yüksel Çağlar'ın adıyla faaliyet göstermektedir ve çevre mahallelerden gelen öğrenciler ile birlikte artan öğrenci sayısıyla önemli bir eğitim merkezi rolü üstlenmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Haftanın belirli günleri ve saatlerinde, planlı şekilde hizmet veren bir Sağlıkevi bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Mahallede ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, çevre düzenlemesi dönem dönem yapılanmaktadır. Mahalle, altyapı hizmetleri bakımından daha çok gelişmeye ihtiyacı varken, özellikle 2000'li yılların başından itibaren idari hizmetteki olumlu artış dikkat çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.