Milas Köşkköy Köyü

Milas Köşkköy Köyü

Köşkköy Köyü haberleri, Milas Köşkköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köşkköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Köşkköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Köşkköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köşkköy köyü son dakika gelişmeleri, Köşkköy köyüne özgü yemekler, Milas Köşkköy köyünün tarihi, Köşkköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köşkköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köşkköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köşkköy Köyü Resimleri ve Köşkköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Köşkköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köşkköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

ismini mahallenin girişindeki büyük köşkten almıştır.önceden sadece iki evin (biri bu köşk )olan köy zaman geçtikçe civar köylerden göç alarak şimdi yaklaşık 270 kişidir.bir zamanlar çeşitli devletlerin merkezi milas a yakınlığı ve euromos a yakınlığı nedeniyle tarihle iç içe bir mahalledir.

zengin bir kültüre sahip olan bu köy geçen zamana karşın kültürünü korumuştur kıyıkışlacık güllük gibi yerleşim yerlerine yakın olan bu köy önemli kültürel zenginliklerine karşın fazla tanınmayan bir mahalledir.İzmir-muğla anayoluna yakın olması nedeniyle ulaşımı kolaydır. mahallenin anayola bakan köşk cafe izrmire giden herkesin konaklaması bir yudum sevginin tadına varması gerekmektedir.Hemen yanıbaşında ki çiçek dükkânı size eşi bulunmaz bir keyif verir.İnsanlar önce doğallıkları kaybedip sonra yapma eserlere hayranlık duyuyorlar. bence bunu yaparken kaybettiklerimizi düşünelim.doğayı katıksız görmek isteyenler köşkün dağına çıkmalı ve orada selimiye ovasını seyretmeli bu benim için büyük bir zevk. belki orada altına yağ sürülmüş plastiklerle kayan çocuklara rastlayabilirsniz köy karpuz ve kavunuyla ün salmıştır.yöresel yemek ve tatlıları;katmer,çaykıma,keşkek...mahallede herkes birbiriyle iç içedir. Eğer biri öldüyse o eve köylü yemek yeapıp götürür amaç acı içinde olan ev halkına ve dışarıdan gelen yolculara yemek sağlamaktır.arife günleri ise keşkek pilav fiski lellenke gibi geleneksel yemekler yapılıp komşulara dağıtılır ne zaman yapılmaya başlandığı bilinmeyen bu gelenek hala kusursuz devam etmektedir.kurban bayramlarında ise herkes kurban kesemeyenler için pay ayırır ve ALLAH rızası için dağıtır.düğünler ise hiç fark edilmemiş bir güzelliktir milas denince akla sadece başka köyler geldiği için tv programlarında gösterilmemiştir.düğünlerde şu gibi adetler vardır;testi kırma,damadın arkadaşlarının yumurta pişirip damada yedirmesi çocuklar için gelin ve damat arabadan çıkarken pirinçle karışlık para atma,gelinin kına yakılırken elini açmaması,gelin almasında gelinin evden çıkmaması,kulağının yanında davul çalınmaması için çalgıcılara bahşiş verme,yorum:O herkesin birgün bu köye uğraması gerekir.Ege'yi anlamak için. Mahallenin ana yoldan girişinde 15 mt ileride solda değirmenin karşısında 1749 tarihli tarihi bir çeşme vardır. Çeşmenin kitabesi Osmanlıca olup kitabede: "Sahibu-l Hayrat ve-l Hasenat Abdu-l Aziz Zade El-Hacı Mehmed Said Sene 1162."

EGE BÖLGESİ, Muğla iline 79 km, Milas ilçesine 10 km uzaklıktadır.İzmir'e 200 km uzaklıktadır

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat 5 yıl birleşik sınıf ile eğitim verildikten sonra öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.iletişim ağının değiştirilmesiyle internet ulaştırılmıştır.2006-2007 Ovakışlacık İ.Ö.O nun mezunlarının 1.,2.,3. sü köşk mahallesindendir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.