Milas Kultak Köyü

Milas Kultak Köyü

Kultak Köyü haberleri, Milas Kultak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kultak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Kultak Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Kultak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kultak köyü son dakika gelişmeleri, Kultak köyüne özgü yemekler, Milas Kultak köyünün tarihi, Kultak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kultak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kultak , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kultak Köyü Resimleri ve Kultak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Kultak Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kultak , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

 

Kultak mahallesi Milas'ın 60 km. güneydoğusunda Ören beldesine bağlı bir yerleşim yeridir. 1965 yılına kadar Muğla merkeze bağlı bir köy iken, köy yolunun Ören'den gelmesinden dolayı Milas'a bağlanmıştır. Çok eski bir köy olduğu merkezinde bulunan kavak ağaçlarının ve mezarlıkların çokluğundan ve eski tarihi kalıntılardan anlaşılmaktadır. Kultak ismi ansiklopedilerde ibadet edilen yüksek yer,tepe olarak belirtilmektedir. Tarım, halıcılık, madencilik,hayvancılık ve fazla yaygın olmasa da arıcılık geçim kaynaklarıdır. Ayrıca son yıllarda zeytincilik giderek önem kazanmaktadır. Kultak mahallesinde sağlık evi, cami, ilköğretim okulu, telefon santralı, içmesuyu, bunlarla ilgilenen devlet görevlileri mevcuttur. Son yıllarda Ören'den Muğla'ya dolmuş işlediğinden ve köy Bodrum-Akyaka-Marmaris arası sahil yolunun üzerinde olduğundan, doğal güzelliği ile ün salan Sedir Adası'nın, Akbük Koyu'nun yolu üzerinde doğal güzellikleri ile turizme hitap edecek özellikleri bulunan bir yer haline gelmiştir. Milas ilçe merkezine uzaklığı 60 km., Muğla ile merkezine olan uzaklığı 50 km.dir.

 

KULTAK mahallesi ayrıca GÖKOVA KÖRFEZİ ÖZEL KORUMA ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ sınırları içerisinde olup; 1. ve 3. derece doğal sit alanı ilan edilmiş olmasına rağmen, mahallede hala açık işletme usulü kömür çıkartılmaktadır[1] [2]

 

Kultak Köyü; 37.040928 Enlem - 28.043976 Boylam koordinatları arasında yer alır.

 

Tarihçe

Mahallenin adının tam olarak nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Köy eski bir yerleşim alanının üzerine daha sonradan gelen yörüklerle kurulmuştur.İlk önce Zeytinköy'ün bir mahalllesi iken 1960'tan sonra köy kimliğine kavuşmuştur.

 

Kültür

Mahallenin gelenek,görenek ve adetleri fazla yoktur.Ancak düğünler 3 gün sürer.İlk önce kına gecesi vardır.Ertesi gün misafirler ağırlanır takılar takılır.Üçüncü gün ise davul ve zurna ile damat tarafı gelini almaya gelir.Eğer bir erkek askere gidecekse ona mevlit okunur ve ne zaman yola çıkacaksa köy insanları toplanıp onu uğurlarlar.Burada gence herkes gönlünden ne koparsa bir miktar para verilir.Bu gence biraz olsun harçlanmasını sağlar.Bayramlarda çevre şehirlerde çalışan insanlar gelir bayram namazını kılar,bayramlaşmaya başlanır.İlk önce mahallenin yaşlı ve hastaları ziyaret edilir.

Muğla iline 50 km, Milas ilçesine 60 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yaz sıcaklığı güneş ışınlarının düşme açısına, kuraklık ise alçalıcı hava hareketlerine bağlıdır. En sıcak ay ortalaması 28-30 °C, en soğuk ay ortalaması 8-10 °C dir. Yıllık sıcaklık ortalaması 18 °C dir. Kar yağışı ve don olayı çok ender görülür. En fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Kışın görülen yağışlar cephesel kökenlidir. Cephesel yağışlar en fazla bu ikimde görülür. Yıllık yağış miktarı yükseltiye göre değişir. Ortalama 600–1000 mm arasındadır. Yağış rejimi düzensizdir.

 

Bitki örtüsü maki'dir. Maki yaz kuraklığına dayanabilen; mersin, defne, kocayemiş, zeytin, zakkum, keçiboynuzu gibi kısa bodur ağaççıklardan meydana gelen bir bitki topluluğudur. bitki örtüsüde fazladır.

TÜİK (Türkiye istatistik enstitüsü kurumu)nun 2010 yılında yapmış olduğu adrese dayalı nüfus verilerine göre mahalle nüfusu 392 dir.ERKEK=196 KADIN=196 TÜİK (Türkiye istatistik enstitüsü kurumu)nun 2007 yılında yapmış olduğu adrese dayalı nüfus verilerine göre mahalle nüfusu 386 dır.ERKEK=196 KADIN=190 olarak belirlenmiştir. TÜİK (Türkiye istatistik enstitüsü kurumu)nun 2008 yılında yapmış olduğu adrese dayalı nüfus verilerine göre mahalle nüfusu 367 dır.ERKEK=186 KADIN=181 olarak belirlenmiştir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. ayrıca ADSL bağlantisı mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.