Milas Ovakışlacık Köyü

Milas Ovakışlacık Köyü

Ovakışlacık Köyü haberleri, Milas Ovakışlacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ovakışlacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Ovakışlacık Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Ovakışlacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ovakışlacık köyü son dakika gelişmeleri, Ovakışlacık köyüne özgü yemekler, Milas Ovakışlacık köyünün tarihi, Ovakışlacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ovakışlacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ovakışlacık , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ovakışlacık Köyü Resimleri ve Ovakışlacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Ovakışlacık Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ovakışlacık , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihi, yaklaşık olarak 1900'lü yılların başlarına dayandığı düşünülmektedir. Dağın eteğinde ve hemen önü ova olduğu için Ovakışlacık denilmiştir. Eski adı Asınyeni'dir. Fakat ilk adı Asıncedid'tir. Cumhuriyet döneminde Asınyeni olmuştur. 1963'ten sonra Ovakışlacık olmuştur. Savaş zamanında İtalyanların saldırması üzerine Kıyıkışlacıktan gelenler tarafından ve civar köylerden gelenlerden oluştuğu sanılır ve tamamı Yörük kökenlidir.

Geleneği ege yöresine uygun olup Efe rüzgarı esmektedir. Düğünlerde gelin alması kendine has bir güzelliğe sahiptir. Yemeklerinden de keşkek ve yalancı köfte ünlüdür.

Muğla iline 84, Milas ilçesine 15 km uzaklıktadır. Bodrum'a gelmeden önceki ilçedir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım hayvancılığa ve zeytin üretimine dayalıdır. Genelde mısır, karpuz, enginar, buğday vs. ekilir. Zeytincilikten iyi gelir elde edilir. Zeytinyağından ve zeytinden yararlanılır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.ulaşımı kolaydır. Avea ve vodafone hattı çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.