Milas Pınarcık Köyü

Milas Pınarcık Köyü

Pınarcık Köyü haberleri, Milas Pınarcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Pınarcık Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Pınarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarcık köyü son dakika gelişmeleri, Pınarcık köyüne özgü yemekler, Milas Pınarcık köyünün tarihi, Pınarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınarcık , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarcık Köyü Resimleri ve Pınarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Pınarcık Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pınarcık , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı mahallenin girişinde bulunan Pinar ağacından gelmektedir mahallenin eski adı etli mersin anlamında oln Mersinet kelimesinden gelir. Mahallenin 300 yıl önce kurulduğu Köy çeşmesinden anlaşılmaktadır.

Köy kültürü Akdeniz/Ege Türkmen-Yörük kültüründen gelir. Sakinler son derece misafirperver ve aydın insanlardır.Köy ilkokulu 1924'te yapılmıştır.Mahallenin ilkokulundan mezun olmuş olan birçok üniversite mezunu öğretmen,subay,mühendis,doktor,hemşire Türkiye'nin değişik illerinde görev yapmaktadırlar. Köy yemekleri Akdeniz mutfağındandır. Nefis sebze yemekleri vardır. Mahallenin 4 km uzağında bulunan Bafa gölünde yetişen Kefal,Yılan balığı,Dalyan Çuprası çok lezzetlidir.

Köy, İzmir - Bodrum karayolu üzerinde olup Muğla iline 102 km, Milas ilçesine 33 km ,Muğla-Aydın il sınırında bulunan son mahalledir. Bafa Gölü kenarında balık lokantalarının bulunduğu Canlıbalık mevkiine de yalnızca 4 km uzaklıktadır. Dağları Kızıl çam ormanları ,bayırlar da zeytin ağaçları ile kaplı olup çok temiz havası vardır.

 

Mahallenin 2 km kuzeyinde Çayır mevkiinde sınırlı sulu tarım yapılır. Çayır mevkii Bafa gölünün dibindedir.Çayır mevkinin karşısında 1350 m yüksekliğinde Beşparmak dağları bulunur.Dağcılık açısından görülmeye değer bir yerdir.

 

Mahallenin güneyinde Ege Denizi ile mahallenin arasında bir set gibi duran 1080 metre rakımlı ILBIRA dağları bulunur bu dağlar çok gür Kızıl Çam ormanları ile kaplıdır. Bu dağlarda Adaçayı,Defne Kekik,yabani çilek ve diğer endemik bitkilerde yetişir. Özellikle Mart-Mayıs aylarında doğa yürüyüşleri için ideal parkurlara sahip olup görülmeye değerdir. Ilbıra tepesi zirvesine çıkıldığında bütün Ege denizi çok rahat görülmektedir.Manzara inanılmaz güzeldir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Zeytincilik ve arıcılık mahallenin temel geçim kaynağıdır. Mahallede Eylül-Kasım ayları arasında üretilmiş % 100 doğal çam balı bulmak mümkündür. Ayrıca % 100 doğal sızma zeytin yağı ve dilimlenmiş limon ve zeytin yağı içinde olgunlaştırılmış Yağlı Dilme Zeytin,geleneksel defne kokulu Zeytinyağı köy sabunu da üretilir mahallede. Bu ürünler köy kahvelerinin önlerinde kurulan tezgâhlarda satılır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.internet vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum