Milas Selimiye Köyü

Milas Selimiye Köyü

Selimiye Köyü haberleri, Milas Selimiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Selimiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Selimiye Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Selimiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selimiye köyü son dakika gelişmeleri, Selimiye köyüne özgü yemekler, Milas Selimiye köyünün tarihi, Selimiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selimiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selimiye , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selimiye Köyü Resimleri ve Selimiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Selimiye Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

elimiye , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.Yaklaşık nüfusu 8000 olup Milas'a 16 km Muğla'ya 87 km Bodrum'a 70 km İzmir'e 180 km kadar uzaklıktadır. Selimiye'de yaşayan insanların çoğunluğu geçimini tarımdan sağlamaktadır. Başlıca diğer gelir kaynaklarının başında hayvancılık gelmektedir. Selimiye'de zeytincilik pamuk mısır ve bunun benzeri ürünler bol yetişmektedir. Küçük baş ve büyük baş hayvancılığa elverişli bir iklimi vardır. Selimiye'nin en büyük sorunlarının başında yağmursuz geçen kışlardan dolayı kapıya kadar gelen kuraklık ve orman yangınları gelmektedir. Selimiye'de bir ilk öğretim okulu ve bir lise vardır. Çevre köylerden ve Selimiye merkezden gelen yaklaşık 1500 öğrenci öğrenim hayatlarına buralarda devam etmektedir. Ayrıca Selimiye'de Euromos pek fazla bilinmese de Euromos tarihi çok güzel bir şekilde doğallığını bozmadan yansıtan bir şehirdir. Selimiye'nin yerel yemekleri Keşkek ve Çaykama'dır. Özellikle Çaykama Türkiye'de sadece Selimiye'de yapılır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum