Milas Şenköy Köyü

Milas Şenköy Köyü

Şenköy Köyü haberleri, Milas Şenköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şenköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Şenköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Milas Şenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şenköy köyü son dakika gelişmeleri, Şenköy köyüne özgü yemekler, Milas Şenköy köyünün tarihi, Şenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şenköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şenköy Köyü Resimleri ve Şenköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Milas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Milas Muğla Arası Kaç Km? Milas Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Milas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Milas Şenköy Köyünde doğan biri var mı? Milas Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şenköy , Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

 

Milas'ın 23 km kuzeybatisinda yer alır. mahalle geçimini zeytincilikten sağlar. Bafa Gölü'nün Şenköy'den den görünüsü görülmeye değerdir. Mahallede iki zeytinyağı fabrikasi ve tarihi bir türbe bulunmaktadir. Söke'den gelirken bafadan geçtikten sonra tünelden geçince ilk sola sapiniz ve Etrenli'den gectikten sonra ikinci köy Şenköy'dür. Yaz aylarında denizi aratmayacak kadar serin bir yerdir.

Şenköy mahallesi çok eski bir yerleşim yeri olup rivayete göre şeyh mahallesi olarak adlandırılmış şeyhler otururmuş. Daha sonra şen köy adını almış. İnsanları şen olduğundan olacak Şenköy mahallesi olarak adlandırılmış. Mahallede yaşayanlar bu yorumu yaparlar.

Şenköy köy vasfından çıkmış küçük bir belde gibidir. Gelir düzeyine bağlı olarak eski alışkanlıkların yerine şehir tipi alışkanlıklar yer almıştır.Düğünlerde buna örnektir. Eski geleneklerden uzak modern dans türü oyunlarla eğlenceleri ağır basar. Eskiden düğünler 4, 5 gün sürer, keşkekler dibek taşında yapılır, mahallenin gençleri hem eylenir, hem de dibek döğer ve keşkek yapardı. Bu alışkanlıklar artık yok. Dini bayramlarda şenlikler olurdu. Bu da son yıllarda tamamen kalktı. Gelenek ve görenekler yerine zamanla televizyonların etkisinde kalınarak unutulmaya yüz tuttu. Yemeklerden en çok saç böreği, tepsi böreği ve çaykıma böreği meşhurdur.

 

Muğla iline 85 km, Milas ilçesine 25 km uzaklıktadır. Mahallenin bulunduğu yer biraz yüksekçe, Bafa gölü manzaralıdır. Bafa gölü, Şenköy'den görülmeye değer. Köy yarımada gibi bir düzlük üzerine kurulmuştur. Deniz seviyesinden yüksekliği 320 metredir.Kuzeyinden Beşparmak Dağları ve Akçalı Köyü, Doğusundan Derince ve Sakarkaya köyleri, Güney doğusundan Ekindere, Güneyinden Etrenli ve Danişment köyleri, Batısından ise Bafa kasabası ile çevrelenmiştir.Bitki örtüsü olarak Akdeniz bitki örtüsü hakimdir. Köy arazisinin %90 nı zeytin ağaçları ile kaplıdır. Dağ yamaçlarına doğru maki ve kızıl çam ormanları hakimdir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağmur yağışlı olarak geçer.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Zeytincilik çok yaygın olduğundan köy halkı kendi yağı ile kavrulmayı bilmiştir. Dışarıya iş bağımlılığı yoktur. Eski yıllarda söke ovasına pamuk işçiliğine gidilirdi. Yaklaşık 20 yıldır dışarıdan gelen insanlara iş verir durumdadır. Köy halkının çoğunun arabası vardır. Son yıllarda köy halkı kendi çabalarıyla zeytinliklere yol açtırmış, hemen hemen her tarlaya araç gitmektedir. Köy halkı bu davranışı ile etraf köylere örnek olmuştur. Mahallede nüfus planlaması düzenli olarak uygulandığından, genç nüfusun dışarıda okuması nedeniyle mevcut tarım alanlarının işlenmesi için dışarıdan gelen işçilerden yararlanılır. Kendi işini kendi yapanlarda vardır. Zeytin toplama zamanında dışarıdan 350-400 işçi gelir. Mahallede 2 adet kontinu tipi, 1 tanede klasik (Presli) zeytinyağı fabrikası vardır. Ayrıca küçük çaplı sığır besiciliği de yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur. Öğrenci sayısı az olduğundan taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.