Milli Savunma Bakanlığı’ndan Pençe Harekatları Bilgilendirme Toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Pençe Harekatları Bilgilendirme Toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 27 Mayıs 2019 tarihinde Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-1 ve Pençe-2 Harekâtlarındaki gelişmelere ve Pençe-3 Harekâtı’nın doğu istikametine genişletilmesine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Basın

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 27 Mayıs 2019 tarihinde Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-1 ve Pençe-2 Harekâtlarındaki gelişmelere ve Pençe-3 Harekâtı’nın doğu istikametine genişletilmesine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Basın mensuplarının katıldığı toplantıda şu bilgiler aktarıldı, “Silahlı kuvvetlerimiz asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle kutsal toprakların güvenlik ve bütünlüğü, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için 82 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini hedef alan başta FETÖ, PKK,KCK, YPG VE DEAŞ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde, gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Terör örgütünün sınır ötesindeki menzillerini ve barınma alanlarını imha etmek, sınır hattında ve sınır ötesinde bulunan üst bölgelerimize yapılan silahlı saldırı ve tacizlerini engellemek, aynı zamanda azami teröristi etkisiz hale getirmek maksadıyla Hakurk bölgesinde 27 Mayıs tarihinde topçu bataryaları ve hava kuvvetlerimizin atışlarıyla başlatılan pençe operasyonu 12 Temmuz tarihinde genişletilerek Pençe-2 ismiyle planlandığı şeklinde başarıyla devam etmektedir. Operasyonda bugüne kadar 82 terörist etkisiz hale getirilmiş, 287 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 74 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 40 bin 438 adet mühimmat ile 229 adet mayın ve EYP’nin yanı sıra, EYP yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 206 adet tüp ele geçirilmiştir”
PENÇE-3 OPERASYONU BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLMEKTEDİR
“Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristler ile kullandıkları mağara ve sığınakları imha etmek, hudut güvenliğini ileriden sağlamak maksadıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde başlatılan Pençe-3 operasyonu da başarıyla sürdürülmektedir. Operasyonda bugüne kadar 29 terörist etkisiz hale getirilmiş, 28 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 21 adet çeşitli cins ve çapta mühimmat ele geçirilmiş, 60 adet mayın ve el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edilmiştir”
PKK’LI 357 TERÖRİST HAVA HAREKATLARI SONUCU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Pençe-3 Operasyonu’nda elde edilen kazanımları geliştirmek maksadıyla 13 Eylül tarihinden itibaren operasyon doğu istikametinde geliştirilmiştir. Operasyon ile Pençe-3 bölgesinde ilave olarak 60 kilometrekarelik bir alanın temizlenmesi hedeflenmiştir. Operasyon halen planlandığı şekilde başarıyla sürdürülmektedir. Pençe harekatıyla koordineli olarak Irak’ın kuzeyinde yer alan örgütün barınmaya çalıştığı diğer bölgeler; ZAP, Avaşın Basyan, Gara, Metina ve Kandil bölgeleri de hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarımız ile bir çok kez vurulmuş, vurulmaya devam etmektedir. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımızla koordineli olarak icra ettiğimiz hava harekatlarıyla örgütün sözde yöneticileri birer birer etkisiz hale getirilmektedir. Pençe harekatının başladığı tarihten bugüne kadar yaklaşık 4 aylık süre zarfında Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen 417 PKK’lı teröristin 111’i Pençe Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bu 417 teröristin 357’sinin hava harekatlarımız sonucunda etkisiz hale getirilmesi hava harekatlarımızın etkinliğini ortaya koymaktadır”
“MİNNETLE YAD EDİYORUZ”
“Bütün bu faaliyetlerimiz kararlılıkla ve etkinlikle devam ederken, elde edilen başarılarda en büyük pay sahibi olan kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz”
“ARTAN BİR AZİM VE KARARLILIKLA SÜRECEK”
“Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hak ve menfaatlerini korumak, vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla milli birliğimizi, bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ, PKK, KCK, YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, bugüne kadar yürüttüğü mücadelesini bundan sonra da artan bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.