Minik Ballı katledildi

Minik Ballı katledildi

Muğla Milas'ta yaşanan olayda komşunun tavuklarını yediği öne sürülen "Ballı" isimli sahipli bir köpek, havalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Muğla Milas'ta yaşanan olayda komşunun tavuklarını yediği öne sürülen "Ballı" isimli sahipli bir köpek, havalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Milas'ta sahipli bir köpek, havalı tüfekle vurularak katledildi. Bir yaşındaki terrier cinsi köpeğin sahibi, tavuklarını yediğini öne süren ve köpeğini öldüreceğini söyleyen komşusundan şikâyetçi oldu. Geçtiğimiz 23 Eylül Cumartesi günü şehrin göbeğinde, insanlığa yakışmayan bir olay yaşandı. Hisarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Seriya Öner'in 1 yaşındaki terrier cinsi "Ballı" isimli köpeği, canice vurularak öldürüldü.

"Daha 1 yaşındaydı minik Ballım, mahallede gezerdi. Komşumuz, beslediği tavukların Ballı tarafından yediğini söyledi ve evde tüfeğinin hazır bulunduğunu köpeği gözünü kırpmadan öldüreceğini söyledi. Ne yapacağımızı bilemedik. Köpeğimin tavukları yemediğinden eminim ama tedbir amaçlı bağlayacağımızı söyledim. Tuvalet ihtiyacı için köpeğimi salıverdim. Bir süre sonra Ballı kanlar içinde eve geldi." diyerek yaralı köpeğini hemen veterinere götürdüğünü anlatan Öner, veterinerdeki müdahalelere rağmen Ballı'yı hayata geri döndüremediklerini söyledi.

Bir yıldır üzerine titrediği köpeğinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Öner, köpeği vurduğu iddia edilen komşusundan şikayetçi oldu. Olay yerinde incelemelerde bulunan emniyet güçleri, şüphelinin ifadesine başvurarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Üzücü olayı öğrenen hayvanseverler, hayvanlara uygulanan şiddeti sert bir dille kınadı. Hayvanlara yönelik şiddet olaylarının, toplumun güvenliğini de tehlikeye soktuğunu belirterek, bu tür vakaların dikkatlice incelenmesi gerektiğine işaret eden hayvanseverler, "Milas'ta sahipli yada sahipsiz birçok hayvan çok kötü muamelelere maruz kalıyor. Bizlerin olduğu gibi hayvanların da birtakım hakları var. Yaşam hakkı da en doğal haklardan birisi Ama toplumdaki hasta ruhlular, kendi hallerindeki bu hayvanları hedef alıyor. Ayrıca son dönemde basında kullanılan ayrıştırıcı ve hedef gösterici dil nedeniyle de hayvanlara yönelik şiddet olaylarında artış yaşandığını görüyoruz. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için gelecek nesillerimizi oluşturacak olan çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamamız gerekiyor." diye konuştu.

Minik Ballı katledildi

Minik Ballı katledildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.