Mirziyoyev, Çin Ulusal Halk Kongresi Heyetini Kabul Etti

Mirziyoyev, Çin Ulusal Halk Kongresi Heyetini Kabul Etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Özbekistan'a ziyaret gerçekleştiren Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Yardımcısı...

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Özbekistan'a ziyaret gerçekleştiren Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Yardımcısı Genel Sekreter Van Çen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Şavkat Mirziyoyev'in Çin'e gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında siyasi, ticari, ekonomik, yatırım, sosyal ve kültürel alanlarda varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi konusu ele alındı.

İki ülke bölgeleri arasında direkt işbirliğini geliştirme, ticari, yatırım ve kültürel ilişkileri arttırma meselelerine dikkat çekildi. Kardeş şehirler olan Semerkant ve Şian, Buhara ve Luoyang arasında turist akımını hızlandırmak üzerinde görüşüldü.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Yardımcısı, Genel Sekreter Van Çen, 5 etaptan oluşan 2017-2021 döneminde Özbekistan'ın Kalkınma Stratejisi'nin hayata geçirilmesine ilişkin gerçekleştirilmekte olan büyük çaplı reformları değerlendirdi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.