Mucur Dalakçı Köyü

Mucur Dalakçı Köyü

Dalakçı köyü haberleri, Mucur Dalakçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dalakçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Dalakçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mucur Dalakçı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dalakçı köyü son dakika gelişmeleri, Dalakçı köyüne özgü yemekler, MucurDalakçı köyünün tarihi, Dalakçı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dalakçı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dalakçı, Kırşehir ilinin Mucurilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dalakçı Köyü Resimleri ve Dalakçı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mucur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mucur Kırşehir Arası Kaç Km? MucurHava Durumu? Kırşehir Köyleri ve MucurKöyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında MucurDalakçı Köyünde doğan biri var mı? MucurDoğumlu Ünlüler Kimler?

Dalakçı, Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı bir köydür.

Dalakçı köyü Kırşehir ilinin Mucur ilçesine bağlı ve Mucur merkeze 17 km uzaklıktadır.

Kuzeybatısında Karacaören beldesi, Kuzeyinde Eski Doğanlı köyü, Kuzey doğusunda Seyfe ve Seyfe Gölü, Doğusunda Gümüşkümbet köyü, Güneydoğusunda Dağ çiftliği köyü, Güneyinde Küçük Köpekli mezrası, Güneybatısında Bahçecik mezrası ile çevrilidir.

Coğrafyadaki konumu Yatay 34° 18' 15" Dikey 39° 10' 21" derecedir. Rakımı 1200'dür. Dalakçı köyü ortalama 116 haneden oluşur. [kaynak belirtilmeli] Belli başlı dağları Çiğdemlik, Lömeni bağı, Keklik damı, Kıraç özü, kurtlu kuyu, tandır kuyu, Göğkuyu, Gedik, Dedenin eteği ve Adabağıdır. [kaynak belirtilmeli]

Dalakçılılar Sosyal Yardımlaşma Derneği (DAL-DER) isimli bir derneği bulunmaktadır. Dernek köy camisine yapılan ek bina, lojman, mezarlığın duvar ile çevrilmesi, mezarlığa ek morg inşası, dağlarımızda yapılan yeşilleştirme çalışmaları bu çalışmaları gibi çalışmalar yapmaktadır. Dernek eski okul binasında faaliyet göstermektedir. Her yıl dernek tarafından geleneksel hale getirilen Dalakçı Köy Şenliği düzenlenmektedir. 2009 yılında onuncusu düzenlenmiştir.

Köyde, "Köyümüz Dalakçı" isimli bir gazete çıkartılmaktadır. Gazete, ilk defa 1 Haziran 1976 yılında çıkartılmaya başlanmış ve verilen uzun bir aradan sonra yeniden 1 Temmuz 2004 yılında tekrar yayın hayatına başlamıştır. Aynı zamanda Dalakçının sesi tavatır radyo adında da bir web radyosu mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.