Mudurnu Çepni Köyü

Mudurnu Çepni Köyü

Çepni Köyü haberleri, Mudurnu Çepni köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çepni köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Çepni köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mudurnu Çepni köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çepni köyü son dakika gelişmeleri, Çepni köyüne özgü yemekler, Mudurnu Çepni köyünün tarihi, Çepni köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çepni köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çepni, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çepni Köyü Resimleri ve Çepni köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mudurnu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mudurnu Bolu Arası Kaç Km? Mudurnu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mudurnu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mudurnu Çepni Köyünde doğan biri var mı? Mudurnu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çepni, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.Köy adını; Orta Asya kökenli Oğuzların 24 boyundan ve en kalabalık olan boyundan alır. Çepni isminin yer aldığı ilk yazılı metin, ilk Türk bilgini olan Kaşgarlı Mahmud'un 1070 yılında kaleme aldığı Divanü Lügati't-Türk isimli eserde Çepni Boyu, Oğuz Boyları'nın 21. sırasında gösterilmiş13. yüzyılda yayınlanan bir başka önemli eserde Çepniler, Üç Oklar'ın 4. boyu olarak gösterilir. 16. yüzyılda, Anadolu'da Çepniler'e ait 50'ye yakın şehir adı tespit edilmiştir. Günümüzde halen Çepni isimli birçok yerde köy-kasaba vardır.İlk müslüman Türkler' den olduğu bilinir. İlk anadoluya gelişte birçok yerin fethinde ve Osmanlı ordusunda fetihlerde çok katkıları olduğu çeşitli kaynaklarda geçer.Bolu iline 47 km, Mudurnu ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.