Mudurnu Samat Köyü

Mudurnu Samat Köyü

Samat Köyü haberleri, Mudurnu Samat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Samat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Samat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mudurnu Samat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Samat köyü son dakika gelişmeleri, Samat köyüne özgü yemekler, Mudurnu Samat köyünün tarihi, Samat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Samat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Samat, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Samat Köyü Resimleri ve Samat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mudurnu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mudurnu Bolu Arası Kaç Km? Mudurnu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mudurnu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mudurnu Samat Köyünde doğan biri var mı? Mudurnu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Samat, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün dünyanın merkezi olduğu hakkında söylentiler vardır. Tarihi İpek yolunun Samat Köyünden geçtiği kalıntılardan bellidir. Samat Köyü gerek kültürü, gerekse tarihi bakımından dünyada kendinden çok söz ettirmiş otantik bir köydür.köyde karacaahmet sultanın torunlarının mezarları ve türbesi vardır Şu anki konumu itibarı ile köyün %80 i turizmle uğraşan çağdaş bir köydür.Samat köyünün gelenekleri arasında karadeniz bölgesindeki festivaller tarzı yılda iki sefer yapılan köy bayramları vardır birincisi hacet [dikmen bayramı]bubayramda mevlid-i şerif okunur etli bulgur pilavı,gözleme ve ayran ikramı yapılır sonra geleneksel ödüllü karakucak güreşleri yapılır.ikinci bayramımız ise türbe bayramı diye geçer bu bayramda ise mevlid-i şerif okutulur ve misafirlere yemek ikramı yapılır. Aynı zamanda köyden askere giden gençlere asker mevlidi okutulmaktadır.Düğünler de bir ayrıdır perşembe gününden başlayıp pazartesi gününe kadar süren düğünlerde çeyiz serme kına gecesi mevlidi şerif gelin alma düğün ve en son olarak duvak gibi çeşitli gelenekler vardır.köy karadeniz bölgesinin % 30 una türkiye genelinin % 5 ine turizm alanında nitelikli ve özverili, kaliteli iş gücü yani personel temin etmektedir.Bolu iline 64 km, Mudurnu ilçesine 14 km uzaklıktadır.köy metropollere yakınlığıyla da cazibe içeren bir yerleşim yeridir.istanbul ve ankaranın ortasında bulunup her iki şehrede hemen hemen eşit mesafede bulunmaktadır.engebeli ve ormanlık bir alana sahip olmakala beraber düz ovalarda mevcutturki teknolojik tarım aletleri ile modern tarım engelsiz yapılmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Zaman zaman muson yağmurları görülmektedir.yazları sıcak ve yağışlı,kışları ise çok çetin geçer.yazın havanın bunaltıcı olmaması Abant tabiat parkına yakın olması sebebiyle orta doğudan gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktadır.misafir gelen bazı ülkelere örnek olarak KUWAIT,DUBAI.BAHREYN vb.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Zaman zaman muson yağmurları görülmektedir.yazları sıcak ve yağışlı,kışları ise çok çetin geçer.yazın havanın bunaltıcı olmaması Abant tabiat parkına yakın olması sebebiyle orta doğudan gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktadır.misafir gelen bazı ülkelere örnek olarak KUWAIT,DUBAI.BAHREYN vb.Köyün ekonomisi turizm, tarım ve hayvancılıga dayalıdır.köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Ama sağlık mensubu atanmamaıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.internet kablolu sistemde vardır. Ayrıca çatılara kurulan su ısıtma sistemi sayesinde doğaya büyük katkı sağlanmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.