Mudurnu Sırçalı Köyü

Mudurnu Sırçalı Köyü

Sırçalı Köyü haberleri, Mudurnu Sırçalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sırçalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Sırçalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mudurnu Sırçalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sırçalı köyü son dakika gelişmeleri, Sırçalı köyüne özgü yemekler, Mudurnu Sırçalı köyünün tarihi, Sırçalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sırçalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sırçalı, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sırçalı Köyü Resimleri ve Sırçalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mudurnu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mudurnu Bolu Arası Kaç Km? Mudurnu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mudurnu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mudurnu Sırçalı Köyünde doğan biri var mı? Mudurnu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sırçalı, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber Bizanslılar dönemine ait kalıntılara rastlanır. Bu dönemde kiraç imalatı yapıldığı sanılmaktadır. Osmanlılar zamanında ise yöre ormanlarından reçine ve katran imal edilmiştir. Ayrıca İpek Yolu'nun bir kolunun da burdan geçtiği söylenir. İsminin Sırçalı oluşu ile ilgili en kuvvetli rivayet sırça imali ve yapımı ile ilgili olandır. Orta Asya'dan itibaren Sırça isimli yerleşim alanlarına sıkça rastlanmaktadır. Dönemi kesin olarak bilinmemekle beraber Sırça imalatı yapıldığı söylenebilmektedir.Bolu iline 49 km, Mudurnu ilçesine 22 km uzaklıktadır. Bolu-Mudurnu karayoluna ise 11 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fakat halk tarım ürünlerinden kendi ihtiyacına karşılama yönelik olarak, buğday , arpa, yulaf ekimi yapar. Bahçe ziraatinden ise fasulye, soğan ve patates ekimi yapılır.

MeyvacıLık cok gelişmemiştir. Elma, erik ve armut bir miktar yetiştirilir. Su kenarlarına genellikle kavak ağacı dikilir. Orman işleri önemli bi gelir kaynağı olmasına karşın, son yıllarda önemli azalma olmuştur ancak: orman muhafaza memuru arif karabulut ve köy muhtarı fedai efe tarafından köyün sınırları içersinde bulunan yangın gözetleme kulesi çevresinde yoğun kesim yapılmaktadır . 2010 yılında damgası tamamlanan fakat üretimi bir türlü bitirilemeyen kesimin , yangın kulesı mevkınde bulunan erenler tarafından kesımın yapılmasının bır sekılde guclestırıldıgı ve agacları erenlerın sahıplendıgı koylu tarafından soylentı olarak vikipedi kayıtlarına gecmıstır. Büyük ve küçükbaş hayvan besiciliği de fazla değildir. Ailelerin ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. Ayrıca köyde 60 adet arı kovanı mevcuttur. Tavukçuluk halkın en önemli geçim kaynağıdır. İlçe genelinde olduğu gibi burada da entegre olarak çalışan kuruluşlarla besi tavukçuluğu yapılır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi 2009 yılı içerisinde yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.