Mudurnu Yazılar Köyü

Mudurnu Yazılar Köyü

Yazılar Köyü haberleri, Mudurnu Yazılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Yazılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mudurnu Yazılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazılar köyü son dakika gelişmeleri, Yazılar köyüne özgü yemekler, Mudurnu Yazılar köyünün tarihi, Yazılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazılar, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür.

Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazılar Köyü Resimleri ve Yazılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mudurnu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Mudurnu Bolu Arası Kaç Km? Mudurnu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Mudurnu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Mudurnu Yazılar Köyünde doğan biri var mı? Mudurnu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yazılar, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir mahalledir.2005 yılında yapılan resmi değişiklikle köyün ismi Yazılar Köyü olarak değişmiştir.Yazılar Köyü; Topallar, Alasenir, Caferler, Meşeköy ve Yazılar olmak üzere beş mahalleden oluşmaktadır.Yazılar Köyü; Topallar, Alasenir, Caferler, Meşeköy ve Yazılar olmak üzere beş mahalleden oluşmaktadır. Daha önceden merkez mahalle Topallar Mahallesi iken köyün adı da Topallar Köyü idi. Yazılar Mahallesi’nin ulaşımının kolay olması, yerleşime elverişli ve sosyal imkanlarının da daha fazla olması nedeniyle zamanla bu mahalle diğer mahallelerden göç alarak nüfusu artmış ve merkez mahalle haline gelmiştir. Bu nedenle 2005 yılında yapılan resmi değişiklikle merkez mahalle Yazılar Mahallesi olmuş ve köyün adı da Yazılar Köyü olarak değişmiştir.Yazılar Köyü,gelenekleri ve kültürü Mudurnu ile benzerlik gösterir.Yemek kültüründe de Mudurnu ile büyük benzerlik vardır.Her yıl haziran ayının ilk haftasına rastlayan yazılar günü köy bayramı yapılır.Bu bayramda köy camisinde mevlit okunur ve mevlit sonrası katılanlara etli pilav verilir.Aynı gün öğleden sonra caminin yanındaki çayırda ödüllü kara kucak güreşleri yapılır.Bolu iline 33 km, Mudurnu ilçesine 17 km uzaklıktadır.Yazılar Köyünün kuzeyinden Mudurnu-Bolu Karayolu geçmektedir.Doğusunda Hacıhalimler,Batısında Dedeler,Güneyinde Göncek ve Kuzeyinde Mangırlar Köyleri yer alır.Ortasından küçük bir dere geçmektedir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Büyükbaş hayvancılığın yanında son yıllarda küçükbaş koyun ve keçi yetiştiriciliği yaygınlaşmıştır. CP Tavukçuluk önemli bir iş sahası olmuştur.Tavuk entegre tesislerine kesimlik canlı piliç nakliyesi de önemli bir iş imkanı olmuştur.Köyde ilkokul ve ortaokul vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol çakıl olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyde çevrenin en büyük camisi bulunmaktadır.Yazılar İlkokulu ve Yazılar Ortaokulu taşımalı eğitim kapsamındaki 14 köyün öğrencisinin toplandığı büyük bir taşıma merkezi okullardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.